Sexy surround: Sony DAV-IS10

Lite plass, men fortsatt lyst på full surround i stua? Da bør du følge med nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med Sony DAV-IS10 får du kort fortalt svært mye i en bitteliten innpakning. Følg bare med her:

LES OGSÅ:

  • Den plasseringsvennlige pianolakkerte hovedenheten inneholder ikke bare radio, men også en god DVD-spiller som skalerer bildet til 720p eller 1080i via HDMI-utgangen. I tillegg følger det med fem supersmå satelitthøyttalere og en subwoofer med en digital surroundforsterker.

    Og lider du av tekno-angst kan du heldigvis slappe av: I pakken ligger også en målemikrofon som stiller inn høyttalerne automatisk - slik at de matcher akkurat ditt lyttemiljø.

Ikke verst det.

Se videoen under for hvor lett dette er i praksis:


Problemer med å se videoen? Last ned en høyoppløst versjon her:

Er det mulig?

Rosinen i pølsa er likevel de fem minimale satelitthøyttalerne. De er faktisk så små at vi trodde at Sony hadde glemt å legge dem med i esken når vi pakket ut herligheten.

Den minimale størrelsen (4,3 x 5,6 x 3,9 cm) er rett og slett imponerende, og vi liker også at det følger med ørsmå veggfester til satelittene.

Men ikke alt er like smidig og elegant.

For siden heller ikke Sony har løst de fysiske lovene, må det selvsagt en stor subwoofer til for å sikre filmopplevelsen. Subben inneholder også den digitale forsterkeren, og er størrelsesmessig på linje med et PC-kabinett, riktignok kledd i matchende pianolakk.

Hva trekker ned?

I likhet med andre alt-i-ett-løsninger på markedet lider Sonyen av manglende inn- og ut-ganger.

På DAV-IS10 må du nøye deg med en analog, en optisk og en koaksial lydinngang, samt en komponentutgang og en HDMI-utgang. Dette er litt synd, spesielt hadde det vært en fordel om enheten hadde hatt to HDMI-innganger og en utgang, så kunne du også ha koblet PS3en din rett i enheten.

Men hva med filmlyden?

Ideelt sett skulle vi gjerne hatt litt mer mellomtone og enda litt mer punch i subben ved de ordentlig kraftige eksplosjonene. For dedikerte hjemmekinofans som har rumperister under sofaen er altså dette litt for puslete.

Likevel er vår påstand at dette anlegget er perfekt for de som har lyst på full surround – samtidig som de ikke vil fylle ett-roms leiligheten med store høyttalere. For denne gruppen vil nemlig filmlyden - som er den vi har fokusert på - være mer enn god nok.

Hemmeligheten er selvsagt subben, som gir nødvendig basstrykk, samtidig som satelittene sørger for det nødvendige effektmakeriet i actionsekvensene.

Til denne prisen – og med det utseendet – har Sony levert et meget godt kompromiss.

Idiotsikkert.

Vi gir for øvrig dette anlegget merkelappen idiotsikkert: Den medfølgende målemikrofonen er allerede nevnt, og i tillegg er alle høyttalerledningene fargekodet slik at det er umulig å koble feil.

Det følger med veggfester til satellitthøyttalerne, men du kan også kjøpe stativer – regn med at disse koster cirka 800 kroner paret.

Akkurat nå starter prisen på Sony DAV-IS10 på 5.600 kroner og oppover - en pris vi synes er helt grei med tanke på alt du får.

Minispekk:

FM/AM-radiotuner med 30 forhåndsinnstillinger.

Slank, glanset, svart kontrollenhet som spiller av DVD-er og CD-er. I følge Sony er den også kompatibel med VCD, DivX, MP3 og JPEG, men det rakk ikke vi å prøve.

Den digitale forsterkeren – som ligger i subwooferen yter totalt 450 W. 5 x 50 W går til de enkelte satelitthøyttalerne, mens 2 x 100 W går til subwooferen.

I tillegg til å kunne skalere DVD-bildet til 720p eller 1080i via HDMI-inngangen har receiveren Dolby® Digital / Pro-Logic II og DTS®-dekoding.

FM/AM-radiotuner med 30 forhåndsinnstillinger

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!