PREMIERE på Sony XXL: NV-U92T

Sonys nye toppmodell imponerer.

Denne sommeren lanserer Sony modellen de håper skal bli den nye sheriffen i GPS-gata, og navnet er NV-U92.

LES OGSÅ:

dingz.no er første publikasjon i Norge som prøvekjører godbiten, og her er våre førsteinntrykk fra jomfruturen.

Gigantisk.

Det første du legger merke til er selvsagt størrelsen på GPSen. En ting er den flotte widescreen-skjermen på 4,8 tommer, men kanskje like iøyenfallende er hvor slank GPSen er – for med en dybde på knappe 2 cm har Sony for første gang klart å lage en virkelig smal og linjelekker GPS.

<--Sjekk de STORE bildene av GPSen til venstre her!

Hovedfordelen med å ha så stor skjerm er at det er plass til mye mer informasjon i ruta, og det uten at det virker forvirrende på føreren av bilen. På denne Sony-modellen kommer derfor den dynamiske ruteinformasjonen endelig til sin rett. Her kan du for eksempel få en oversikt over P-hus og spisesteder til høyre for selve kartnavigeringen.

Praktisk og ikke minst meget brukervennlig.

iPhone klone?

Dernest vil du legge merke til at det ikke finnes en eneste knapp på GPSen. Sony har altså adoptert iPhone-prinsippet ved at absolutt alle funksjoner styres via den trykkfølsomme skjermen.

I utgangspunktet er vi ikke udelt positive for dette, ettersom hurtigtaster (for eksempel til hjemadressen) er en fordel fordi de gir deg færrest mulig tastetrykk for å utføre de aktuelle handlingene. Sony har imidlertid løst dette så elegant at vi ikke lenger ser på dette som et problem, og stikkordet du like godt kan lære deg er figurkommandoer.

Kort fortalt fungerer det slik:

  • Trykk på skjermen og dra til høyre --> Og du får opp alle bensinstasjonene i nærheten.

  • Trykk på skjermen og dra til venstre --> Og du får opp alle P-husene.

  • Tegn et skråtak --> Og ruten beregnes til hjemadressen din.

Position plus.

Sony-GPSen har også en trykk- og akselerasjonssensor som tolker kjøretøyets bevegelser når GPSen mister signalet i tuneller og dermed er utenfor satelittenes rekkevidde.

Vi kjenner igjen dette fra Navigons GPS, og det lille vi fikk sett av funksjonen i Vålerenga-tunellen var i hvert fall positivt. Vi kommer imidlertid tilbake til dette når vi kjører vår fulle GPS-test senere i sommer.

Hva mer?

Modellen har selvsagt TMC, mulighet for fotoboksvarsling, og 2 GB internminne,samt minnekortinngang for Memory Stick. Dette betyr altså at Sony har unnlatt å kaste seg på gadgetbølgen, og XXL-GPSen savner med andre ord både blåtann, MP3-avspilling og JPEG-visning. Vi tror det kan være et smart trekk av Sony å rendyrke selve navigasjonsbiten på denne måten, men svaret på om det faktisk er klokt, ja det vil vi først få når salgstallene begynner å tikke inn.

Trykk her for å gå til hovedsiden med GPS-tester!