Minitest: Lenco Tower 1

Lyst på en stor og billig høyttaler til iPoden din?

Den største iPod-docken hittil? Foto: Per Ervland
Den største iPod-docken hittil? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Lenco Tower ser ganske enkelt ut som en stor gulvstående høyttaler, men er altså en ren dokkingstasjon for iPoden (eller iPhonen) din.

Ok, den har riktignok FM-radio og minnekortinngang i tillegg, men det er ingen tvil: Dette produktet er for deg som allerede har en mediespiller fra Apple, og som har lyst på mer lyd i stua.

Prisen i Norge ligger forøvrig på rundt 1.600 kroner.

Førsteinntrykk

Høyttaleren er nesten 92 cm høy, og skiller seg dermed kraftig ut fra de andre dokkingstasjonene vi har vært innom, for med en slik størrelse forventer vi rett og slett bedre lyd - spesielt i bassområdet.

Se også: Geneva Sound System Model S og linjelekre ALFie.

Som du ser av bildene leveres Lenco Tower med føtter, men heldigvis er monteringen unnagjort på 2 minutter uten bruk av verktøy. Med i pakken er forøvrig også en liten og enkel fjernkontroll.

I bruk

iPoden eller iPhonen settes ganske enkelt rett ned i dokkingstasjonen på toppen av Lenco Tower. Her finner du forøvrig også fysiske knapper og et lite display som viser hvorvidt du hører på radio, iPod eller bruker minnekortinngangen som er diskret plassert på siden.

Til denne prisen forventer vi ikke noe lydmessig nirvana, men førsteinntrykket er faktisk ikke så verst. De to diskanthøyttalerne på 15 watt og subben på 30 watt vil altså fint klare å irritere naboen din, spesielt om du bor i en liten leilighet.

Ok, dine audiofile venner vil antagelig le høyt bak ryggen din, men de er neppe i målgruppen uansett...

Det er forøvrig også mulig å justere bass og diskant via fjernkontrollen, men hvis du liker å spille litt høyt oppdager du raskt begrensningene. For selv om bassen fint kan økes et par knepp når du spiller på lavt volum, så henger det ikke helt med når du skur opp lyden. Vi hadde den lille og lekre Geneva Sound System Model S side om side under denne testen, og selv om denne koster dobbelt så mye er også forskjellene i lydkvalitet på samme nivå. Så lenge du demper bassen kan riktignok Lenco Tower spille høyere, men du får litt mer boksfølelse enn vi hadde håpet - og i denne sammenhengen henger den rett og slett ikke med.

På avstand ser Lenco Tower langt dyrere ut enn den er. Vi ble imidlertid ikke like imponert over finishen når vi så litt nærmere på den. For selv om vårt testeksemplar var helt nytt, så så den laminerte overflaten allerede litt sliten ut (se bildespesialen for eksempel).

Konklusjon

Jeg kjenner flere ungdommer som ville blitt storfornøyd med Lenco Tower. Den er, relativt rimelig priset, ser tøff ut, og spiller høyere enn snittet av dokkingstasjoner.

Lydkvaliteten er også helt grei, selv om den ikke kan måle seg med dyrere alternativene der ute. Vi trekker imidlertid også litt for finishen, for Lenco Tower ser definitivt best ut på litt avstand.

Testprodukt lånt av Multicom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer