Ice ice baby

IceMat 2 kan være en gamers drøm.

Presisjon er en dyd. Det vet alle som tilbringer søndagskveldene med å tre hoppetau gjennom nåløyer i ren kjedsomhet, fordi TV-signalene nok en gang har falt ut.

LES OGSÅ:

IceMat 2 er først og fremst ment for deg som tilbringer i overkant mye tid sammen med PCen og for eksempel Counter Strike, og i underkant lite tid sammen med bikkja som står og klynker etter mat for fjerde dag på rad. Den skal tilby uovertruffen nøyaktighet, som kan utgjøre forskjellen på en fiasko og en glad-drapsorgie i spillverden.

Glassklart.

Den er laget av spesialbehandlet glass, som er så langt fra de tradisjonelle plastikkmattene en kan komme. Det er i begynnelsen mildt sagt uvant å la hånda hvile på den kalde overflaten, men etter å ha plassert fem såkalte skates på undersida av musa og fått følelsen av å ha sendt den ut i en OL-kamp i ishockey, tar saken en ny vending.

Skatesene, de hvite plastikkskøytene som gjør at musa glir over underlaget med den største letthet og som gjør at kollegene dine ikke kaster seg under bordet i panikk idet en skøyteløs mus hyler over matta, festes med lim. I begynnelsen var musa nesten lydløs, men etterhvert har vi merket oss at den har blitt litt mer støyete etter en tids bruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skraping.

Det er ikke direkte plagsomt, men personer med følsom hørsel og dårlige barndomsminner bestående av negler og skoletavler vil kanskje reagere på den karakteristiske skrapelyden.

Det er likevel ikke tvil om at matta gjør at musepekeren glir lettere fra en ende av skjermen til den andre, men spørsmålet er likevel om forskjellen er stor nok fra en vanlig musematte til at du egentlig har behov for den. Matta vil heller ikke ha noen spesiell effekt på laserstyrte mus, et lite paradoks all den tid IceMat er ment å hjelpe gamerne - mens de fleste spillmus i disse dager nettopp styres ved hjelp av laser.

Likevel, den koster bare 200 kroner, og kan være en grei investering hvis du ønsker raskere bevegelser for en liten penge. Men livsnødvendig er den ikke.