Foto: & videoist: Per Ervland
Foto: & videoist: Per ErvlandVis mer

GPS-TEST: Novogo S700BT

Novogos nye imponerer.

dingz_anbefales100
dingz_anbefales100 Vis mer
dingz_anbefales100
dingz_anbefales100 Vis mer

Novogo har skjønt at det finnes tusenvis av bilister som drømmer om å friske opp det kjedelige dashbordet i bilen sin, og tilbyr derfor denne GPSen i rosa, grønn, sort, grå og bronse-farge. Vi liker det vi ser og gir derfor Novogo pluss i boka for valgfriheten.

LES OGSÅ:

Men hvor god er den til å vise veien?

TomTom klone?

Allerede fra du slår på GPSen er det tydelig hvor Novogo har hentet inspirasjonen fra. Både menyene og bruksmåten til GPSen ser nemlig ut som om det er hentet rett fra TomTom, og dette er strengt tatt ikke noen ulempe. Jevnt over konstaterer vi nemlig at denne GPSen er svært så enkel å betjene.

Trykk på video-lenken til venstre for å se hvor bra Novogoen klarer seg i Oslo-trafikken og hvordan den advarer mot fotobokser! (velg kvalitet etter hvor kjapt bredbånd du har.)

Dette liker vi.

Vi liker at Novogo har utstyrt GPSen med fysiske hurtigknapper, blant annet til volum og blåtann-funksjonen, fordi det forenkler den daglige bruken.

Skjermen er på 3.5 tommer og størrelsen gjør at det blir mye kartinformasjon som skal fordeles på et lite område. Vi merker selvsagt at skjermen ikke er like stor som på toppmodellene til Medion og Navigon., men ser ikke likevel ikke på dette som noe problem. Novogoen har nemlig en skarp og ikke minst lyssterk skjerm som gjør en god jobb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har allerede vært inne på at GPSen er enkel i bruk, og med det mener vi at du trenger få tastetrykk på å få den til å gjøre som du vil. Selv brukte vi GPSen uten å måtte slå opp i bruksanvisningen, noe som er verdt å merke seg for de som har litt teknoangst.

Blåtannmulighet lar deg også bruke GPSen til å ringe med når du sitter i bilen, igjen liker vi hurtigknappen på frontdekselet som gir kjapp tilgang til mobilmenyen, og like viktig: Her er det også bare et enkelt knappetrykk som skal til før du er tilbake i kartmenyen igjen, her har blant annet Medions modell mye å lære.

To gullkorn:

Rosinen i pølse er imidlertid hvor bra Novogoen fungerer i trafikken: Den registrerer kjapt når du kjører utenom den oppsatte ruten, og både stemmeanvisningene og selve kartvisningen er raskt ute med å beregne ny rute for deg.

Også fotoboksvarslingen til Novogoen fungerte eksemplarisk under vår tre ukers lange testperiode, og spesielt var det imponerende å se at den også varsler deg om fotobokser inni tuneller, til tross for at den har mistet GPS-signalet.

NB: Trykk på videofilen her {{video}} for å se dette i praksis.

Dette burde vært bedre.

Novogoen leveres med et Europakart ferdig installlert på en 256 MB minnebrikke, bil-lader, USB-kabel og vindusfeste. Vi savner vanlig strømlader i pakken, noe som bør være standard i denne prisklassen. Enkelte dager brukte også Novogoen litt vel lang tid før den fikk kontakt med satelittene om morgenen.

Bortsett fra at vår modell hadde blåtann og dermed mobil handsfree-funksjon, er Novogoen ganske spartansk utstyrt sammenlignet med enkelte av konkurrentene. Nå er ikke MP3-mulighet og bildevisning noe stort savn hos oss, men konkurransen er nå så hard at TMC-antenne definitivt burde fulgt med i prisen.

Men det gjør det altså ikke. Skal du på Europatur med GPSen må du altså kjøpe dette som ekstrautstyr for å bli geleidet utenom trafikkaoset.

Konklusjon

. Både fotoboksvarslingen og kartdataene på vår GPS ga inntrykk av å være godt oppdaterte. Det blir likevel spennende å se om Novogo vil klare å holde fotobasen like godt oppdatert som de andre store aktørene på markedet.

Savnet av TMC-antenne er også stort, i og med at dette nå leveres hos omtrent alle de andre konkurrentene i samme prisklasse.

Per dags dato har vi likevel ingen ingen problemer å anbefale Novogoen. Den gjør kort og godt en god jobb samtidig som den ser bra ut. Den mangler likevel litt på finessene og eksklusiviteten for å kunne vippe vår favoritt TomTom Go910 ned fra tronen, men så er den da også mye billigere.

Det er jaggu ikke verst.

Trykk på de små bildene til venstre for å se STORE bilder fra testen, eller trykk {{video}} for å se video av Novogoen i praksis!

Vil du se flere GPS-tester?

Klikk her for å gå til samlesiden over alle GPS-testene

eller klikk her for å få gratis e-post-varsling hver eneste gang vi legger ut en ny test!