Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

GPS-TEST: Navigon TS7000T

Den har et design alle i Black Metal-miljøet vil elske, men er snillere enn et boyband på juleturnè.

Dette er den tredje GPSen til rundt 4/5.000 kroner vi har testet hittil i 2007, og sammenlignet med disse gjør Navigon TS7000T en god figur.

LES OGSÅ:

Kortversjonen er at den er klart bedre enn Geosat 5e, og at den er fullt på høyde med Medion PNA 470T i daglig bruk.

Men alt er selvsagt ikke perfekt her heller, og begrunnelsen kommer i punktene under.

Dette liker vi.

Navigons toppmodell har en flott og lyssterk LCD-skjerm på 4,3 tommer. Den store skjermen gir plass til mye nyttig og ikke minst lettlest informasjon, øverst i midten står det for eksempel klart og tydelig hvilken hovedvei du er på.

GPSen er i tillegg så enkel i bruk at du trenger få tastetrykk på å få enheten til å gjøre det du vil. Her kan du altså trygt la instruksjonsboka bli liggende i skuffen. Det skal sies at Navigon-enheten har svært mange undermenyer tilgjengelig, men et logisk sideoppsett gjør at du hele tiden ser hvor du er, og ikke minst; hvordan du skal komme deg tilbake. Dette fungerer altså bra.

Ute i trafikken registrerer vi også at GPSen jobber fint. Etter vår oppfatning er den både kjappere og sikrere enn Geosat 5e, og vi plasserer den på samme gode nivå som Medion PNA 470T når vi presser den litt og avviker fra den fastsatte kjøreruta.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til vår tilfredshet noterer vi at det også her, som på Medion, følger med TMC-antenne. Bra.

Et ord om Navigons interessepunkter er også på sin plass. Vi smilte nemlig litt når Gardermoen lufthavn kom opp både som «Aeoroporto De Oslo Gardermoen» og «Oslo Gardermoen» når vi søkte etter flyplasser i Norge. Slike småting gjør imidlertid ingenting når du nærmer deg flyplassen og GPSen klarer å vise en nøyaktig oversikt over hvilken fil du skal ligge i, avhengig av om du er på vei til avgangen eller ankomsthallen. I tillegg viste den også hvor det var innlevering av leiebil. Når du kommer i leiebil til en fremmed flyplass og strengt tatt er alt for sent ute, vil slike detaljerte kart gi deg en lykkerus av dimensjoner.

Dette liker vi ikke.

Som nevnt bruker ikke TS7000T lang tid før den finner ut at du har kjørt utenfor den planlagte ruta. Dessverre bruker den litt for lang tid på å få deg til å snu, i stedet for å beregne en ny alternativ rute basert på den veien du allerede er inne på.

Mer spesifikt: Den maser. På dette punktet liker vi altså arbeidstakten til Medions modell bedre, selv om dette nok vil være en smaksak.

Og når vi først er i det pirkete hjørnet: Vår testmodell brukte av og til litt vel lang tid på å lokalisere satelittene om morgenen.

Konklusjon.

Til tross for litt grufs liker vi Navigon TS7000T. Her er det rett-på-sak navigering fra du slår den på til du har kommet fram - og for de som ikke gidder å meske seg med all slags nyttige og unyttige finesser er det bare å slå til.

Personlig synes vi likevel at den mangler det lille ekstra for å få en ren sekser på terningen.

Designet er sobert, men litt for diskrè. Og i tillegg mangler den en nyttig finesse som handsfree-funksjon via blåtann. Det forventer vi faktisk i denne prisklassen. Savnet av MP3-spiller og bildevisnings-funksjonalitet er strengt tatt ikke stort hos oss, men det er verdt å nevne at flere av konkurrentene i samme prisklasse har dette med i prisen.

Navigon-modellen koster 4.000 med skandinavia-kart, og 5.000 med europa-kart, og vår testmodell ble levert av Optical StorageTrykk her for å komme til hovedsiden med alle GPS-testene!