dingz_anbefales100
dingz_anbefales100Vis mer

GPS-Test: Medion PNA 210T

Den er langtfra perfekt, men med et oppdatert kart og riktig pris kommer man langt.

Det er ikke alle som gidder å betale for en GPS med gigantharddisk, jukeboks, bildeviser og SMS-sentral, og tilhører du denne gruppen bør du følge med her. Dagens testmodell er nemlig en av de aller billigste GPSene akkurat nå, og spørsmålet vårt var enkelt: Duger den?

LES OGSÅ:

Førsteinntrykk.

Medions minste modell er virkelig liten, størrelsesmessig er den altså i samme skala som tennisballen til Garmin, StreetPilot i3. Den store forskjellen på de to er at Medion-modellen faktisk har en trykkfølsom skjerm, mens Garmin har valgt en klikkhjul-løsning.

I likhet med storebror PNA500 får du glinsende pianolakk rundt selve skjermen, et designtrekk vi tror mange vil like.

Dette liker vi.

Størrelsen gjør det superenkelt å gjemme GPSen i bilen når den ikke er i bruk, i tillegg til at det er enkelt å putte den i lomma og bruke den på spaserturer i en fremmed by. Til tross for at skjermen er bitteliten er den også mer lyssterk enn Garmins StreetPilot i3, noe som gir pluss i margen.

Enheten bruker fire vanlige AAA-batterier og enheten leveres med biladapter og USB-kabel. Merk deg at enheten ikke kan lade opp batteriene selv. Dette ville vi vanligvis gitt trekk for, men prisen tatt i betraktning er det akseptabelt på denne modellen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noe som vil irritere selv de mest tålmodige sjeler over tid, er hvis GPSen har lang oppstartstid. Det er heldigvis ikke tilfellet her. Under hele vår testperiode startet GPSen kjapt opp, og den innebygde antennen lokaliserer raskt tilgjengelige satelitter.

Dette merkes også godt om du kjører mye i områder med tunneler: GPSen mister naturlig nok signalet kjapt på vei inn, men den er også svært rask til å komme på nett igjen når du kjører ut i dagslyset. Bra.

Kjører du feil, det vil si utenfor den oppsatte ruten, er også GPSen kjapp til å oppdage dette. I praksis oppdaterer den kartet og beregner ny rute omtrent like kjapt som Garmins StreetPilot i3, og ligger faktisk ikke så langt bak TomToms Model One heller. Det synes vi er imponerende, igjen prisen tatt i betraktning.

Vår testmodell hadde også godt oppdaterte kart (Navteq versjon Q2 2006). Vår egen jobbadresse (Mølleparken 2 � Oslo) er det nemlig flere GPSer som ikke klarer å finne, men dette gikk som en lek på denne modellen.

Vi gir også honnør til stemmeveiledningen fra Medionen: Anvisningene er klare og tydelige, uten at de oppleves som masete.

Dette liker vi ikke.

Det er ingen tvil om at GPSens størrelse begrenser brukeropplevelsen. Dette er spesielt tydelig her siden GPSen, i motsetning til StreetPilot i3, også skal styres via den trykkfølsomme skjermen.

I klartekst betyr det at du vil komme til å taste feil flere ganger, spesielt hvis du er utstyrt med pølseklyper litt over normal størrelse. Når du skal skrive inn gatenavn har for øvrig Medion brukt det samme prinsippet som når du skal skrive SMS på mobilen din, for å få bokstaven C må du altså trykke tre ganger på A-knappen, osv.osv. I følge en av våre lesere er det enkelt å endre til standard-tastatur under innstillingsmenyen, slik at du slipper SMS-tastingen.

Den lille skjermen gjør det uansett nødvendig å minne om at all innstilling på denne GPSen bør gjøres når bilen står bom stille, og dette gjelder selv om du bruker pekepinnen som følger med.

Konklusjon.

Er du på jakt etter en liten GPS er Garmins StreetPilot i3 den nærmeste konkurrenten. Begge to har menyer av den selvforklarende typen, men størrelsen gjør at det kun er selve vei-visningen som fungerer godt når du er ute i trafikken. Som sagt fungerer imidlertid stemmeveiledningen godt på begge modellene, så i det daglige er det de du vil forholde deg til.

Selv foretrekker vi Garmins klikkstyring kontra Medion-modellens trykkfølsomme skjerm, men dette vil nok være en smaksak. Når Medions modell i tillegg er langt mer lyssterk og cirka 500 kroner billigere blir det derfor den som trekker det lengste strået av de to her.

Anbefales hvis du er på jakt etter en billig GPS.

Klikk her for å se ALLE GPS-Testene