GPS-Test: Garmin StreetPilot i3

Bedre å være liten og søt enn stor og stygg. Vi har testet den minste og billigste GPSen fra Garmin.

Garmin i3 er ikke stort større enn en tennisball og skiller seg derfor definitivt ut på GPS-markedet. Størrelsen har imidlertid både fordeler og ulemper.

LES OGSÅ:

Dette liker vi.

Den lille størrelsen gjør den selvsagt ekstremt plasseringsvennlig, og selv i den minste bilen på markedet vil den ikke oppleves som dominerende i frontruta. Kanskje vel så viktig er det at GPSen er lett å gjemme bort i hanskerommet når du parkerer bilen.

I motsetning til storebror C550 er ikke skjermen trykkfølsom, i3 må derfor betjenes via et klikkhjul og to taster. Til å begynne med føles dette litt uvant, men man kommer kjapt inn i det. Det er imidlertid ikke til å komme ifra at programmeringen på i3 er mer omstendelig og derfor tar lenger tid å navigere enn på toppmodellene.

i3-en henger også godt med i trafikken, og beregner ny rute relativt kjapt om du skulle kjøre feil. Like rask som C550-en er den imidlertid ikke, for mens toppmodellen beregner ny rute etter 20 meter, trenger i3-en cirka 70 meter før den i det hele tatt skjønner at du har avveket fra kjøreplanen. Prisen tatt i betraktning er dette likevel mer enn godkjent, og i3 jobber for eksempel like kjapt som en tidligere testet toppmodell fra Sony på dette punktet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette liker vi ikke.

De fysiske målene gjør selvsagt sitt til at fargeskjermen ikke er særlig stor. Det er imidlertid verre at skjermen ikke er like lyssterk som andre GPSer. For selv om du setter lysstyrken på maks, så blir det hele litt blast. Som du ser i bildespesialen til venstre gjør dette også at det blir vanskeligere å se på skjermen når det er mye sol ute.

Trøsten er heldigvis at stemmeveiledningen fungerte perfekt under hele vår testperiode.

Konklusjon.

Den er liten og søt og koster ikke mer enn cirka 2400 kroner. For den summen får du en GPS som gjør jobben godt og uten videre dikkedarer, selv om den ikke akkurat vil imponere vennekretsen din.

Perfekt for deg som trenger GPS av og til, men storbrukeren bør nok heller gå for storebror, C550.

Med i pakken får du vindusfeste, USB-kabel og biladapter. Merk deg at i3-en bruker vanlige walkman-batterier.
Trykk her for å gå til hovedsiden for alle GPS-testene!