Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

GPS-test: Fujitsu-Siemens Pocket Loox N100

Førsteinntrykket er lovende, for Loox-en ser ut som en million kroner der den skinner i sitt iPod-lignende skall.

Vi liker også at det følger med en sort front, slik at du kan bytte ut det hvite dekselet når det er fullt av ketchup-merker.

LES OGSÅ:

Multifunksjon.

Våre kollegaer i dinside data har allerede hatt en sniktitt på denne alt-i-ett pakken fra Fujitsu-Siemens så avsnittet om MP3-funksjonalitet og andre finesser kan du lese hos dem. Vi i dingz har i stedet fokusert på GPS-biten, og kjørt våre vanlige testruter med Looxen trygt plassert i frontruta.

Dette liker vi.

Skjermen er på 2,8 tommer og lyssterk. Det gjør kartanvisningene enkle å se, uavhengig om det er mørkt eller lyst ute. Loox-en kjennetegnes videre ved at det er relativt få kartdetaljer. I stedet for masse tilleggsinformasjon er altså hovedfokuset satt på å vise nøyaktig hvor du befinner deg akkurat nå.

Det er med andre ord ikke særlig flashy, men det funker. Her er det flere produsenter som har noe å lære.

GPSen er også relativt rask til å beregne ny rute om du kjører feil. Den er riktignok ikke like kjapp som TomTomOne, men fullt på høyde med Medions priskupp.

Dette liker vi ikke.

Hovedproblemet med Looxen er todelt: For det første er det alt for lett å trykke feil på den trykkfølsomme skjermen, de ulike menyvalgene sitter altså for tett - og dette gjelder selv om vi brukte den medfølgende pekepinnen. Irritasjonen over dette forsterkes ytterligere fordi GPSen er treg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I praksis tar det ofte 2/3 sekunder fra du har trykket på GPSen til den reagerer, og da har du allerede tastet Stvørjea-gata i stedet for Stavanger-gata, og eneste vei ut av miseren er å trykke utallige ganger på rettetasten.

I likhet med DinSide Data opplevde også vi at Looxen låste seg under bruk, og dette skjedde spesielt når kartruten var lagt inn før GPSen kom i kontakt med satelittene.

Det eneste botemiddelet her var å ta ut batteriet og starte hele pakken på nytt, noe som er en tidkrevende prosess fordi oppstartstiden er unødig lang. Mye tyder derfor på at en programvarefiks bør ligge rett rundt hjørnet.

I pakken.

Spilleren har ikke noe internminne, så både veikart og MP3-filer må lagres på et mini-SD kort. Det følger med ett slikt kort på 1 GB. Du får også med bil- og strømlader, samt sugekopp til frontruta og en DVD med MobileNavigator 6 og navigasjonskart over Europa.

Konklusjon.

Hvis du vil ha en GPS som også skal fungere som MP3-spiller, bildeviser, spillmaskin og kalkulator - ja, da kan dette være noe for deg.

For deg som har hovedfokus på GPS-biten er imidlertid Looxen alt for knotete i bruk til å forsvare en pris på 2800 kroner.

Til samme pris får du nemlig kjøpt Skandiaviaversjonen av TomTom One, som både er kjappere og mye enklere i bruk. Alternativt kan du gå for billigkuppet fra Medion ? den er riktignok også litt knotete, men koster da heller ikke mer enn 1800 kroner.

Trykk her for å se ALLE GPS-testene!