Blått er flott

Blåtannklokka til Sony Ericsson kan spare deg for mye arbeid. Som å løfte mobilen opp av lomma.

Konvergens. Du kan like godt bruke de neste tre ukene på å lære deg ordet, sett gjerne av en ekstra uke hvis du tilfeldigvis har ferie eller er sykmeldt.

LES OGSÅ:

Fin klokke for fine folk.

Sony Ericssons blåtann-klokke, MBW-100, er en av de første modellene av sin type som ikke framstår som noe som ble funnet opp midt på natta av en Linux-geek med colabunn-briller, svære krøller og jeans fra 70-tallet. Det er fordi Sony Ericsson tenker bredt, og fordi de har slått hodene sine sammen med moteklokkedesignerne hos Fossil.

MBW-100 konvergerer med mobiltelefonen din på samme måte som fjernkontrollen din alltid har konvergert med TVen din.

Analogt og digitalt.

Klokka har en liten OLED-skjerm under den analoge klokkeskiva. Den viser hvem som ringer og når du har fått tekstmeldinger. Tilhører du de rundt 85 prosentene av den norske befolkningen som hver morgen roter frenetisk rundt i veska i panikk når den altfor høye ringetonen din går av som en bombe i Bagdad, kan dette være en velsignelse.

Du kan nemlig enkelt kutte samtaler som du ikke ønsker å ta imot ("mamma? hvor er de grønne fotballsokkene mine?") med et knappetrykk.

Ta kontroll over musikken.

Enda bedre er det at du kan styre musikkavspillingen på mobilen. Du kan spille av, pause og hoppe til neste spor ved hjelp av et par enkle trykk på uret. En trådløs, mobil fjernkontroll, med andre ord. Velkommen skal du være.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokka er vanntett ned til 30 meters dyp, og gir fra seg et klynkende (tror vi) signal når dens gode venn mobiltelefonen er utenfor rekkevidde.

Prisen vil ligge på rundt 2500 kroner når MBW-100 kommer på markedet en gang før jul.