Verdens tynneste LED TV?

Gjør selv fotomodeller misunnelige...

Verdens tynneste LED TV?
Publisert

Design blir stadig viktigere i kampen om kundene, og i de siste årene har Samsung fått mye velfortjent skryt for å være blant de beste i klassen.

I år har det spesielt vært LCD TV-ene med LED-kantbelysning som har fått kundene til å dra kredittkortet, for med en dybde på rundt 3 cm er Samsungs LED TVer noe av det slankeste som finnes på markedet akkurat nå.

Test av Samsungs 6000 og 7000-serie får du her!

Men det som er bra for Samsung er selvsagt en torn i øyet hos konkurrentene, og vi tipper derfor champagnekorkene spratt hos erkekonkurrenten LG når de klarte å krympe livvidden i TV-verdenen ytterligere.

2,6 cm!

I følge Gizmag er deres nye 42-tommer kun 2,6 cm dyp, eller omtrent halvparten av hva TV-ene til LG hadde som dybdemål i forrige generasjon. Merk deg at det fortsatt er LCD TV-er med LED-kantbelysning vi snakker om, så selv om det strengt tatt er få millimeter man kutter med så er det likevel imponerende.

TV-en vil bli vist for publikum for første gang under CES-messen i januar måned.

Ikke glem!

Grunnen til at produsentene klarer å lage TV-ene så tynne er som sagt at de benytter seg av LED-teknologien kalt Edge-LED, der LED-diodene er festet i TV-rammens ytterkant.

Dette fungerer helt ok, men det er altså fortsatt slik at du vil få den beste bildekvaliteten ved å ha LED-diodene plassert direkte bak selve TV-panelet, slik som du blant annet får på denne Philips-modellen som vi også har kåret til årets beste TV.

Hvor tynt kan det bli?

TV-produsentenes race etter å lage de slankeste modellene tar stadig nye steg, og vi har selv sett bilder av prototyper fra Samsungs indre gemakker som viser LED-modeller som er under centimeteren dype. Slankehysteriet kommer med andre ord til å fortsette...

Noen lurer kanskje også på hvor det blir av OLED-modellene? Svaret er at de fortsatt lar vente på seg: Hovedgrunnen er at de fremdeles er alt for dyre å produsere i store størrelser, samtidig som LCD TV-ene med LED-belysning stadig har et utviklingspotensiale.

Kilde: Engadget.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer