Foto: Alle bilder: Dallas Cowboys
Foto: Alle bilder: Dallas CowboysVis mer

Verdens største storskjerm

Tommer er for pyser, nå måles skjermene i kvadratmeter.

Når det amerikanske fotball-laget Dallas Cowboy bygger ny stadion blir det ikke bare stort, det blir gigantisk.

LES OGSÅ:

Det nye stadionet skal ligge i Arlington Texas og vil glatt bli det største anlegget i NFL. Anlegget skal maksimalt kunne ta 100.000 tilskuere, omtrent fire ganger det som går på Ullevål.

Men hva gjør du egentlig når 100.000 mennesker skal se alt som skjer på banen? Svaret er enkelt om du har et peniskompleks, du lager selvsagt verdens største storskjerm.

Flere gigantskjermer.

Cirka 34 meter over banen henger skjermene og hold deg fast for her kommer de tørre tallene:

Det er to skjermer i lengderetningen, hver av dem på over 825 kvadratmeter, samt to i kortendene, begge på over 120 kvardratmeter.

Med alle desimalene på plass klokker dermed det samlede skjermarealet inn på cirka 1.913 kvadratmeter, og ja folkens; det er stort. Som du ser av bildene er også alle skjermen vinklet ned mot publikum.

Men det er mer.

For at ikke de bortskjemte stjernespillerne skal bli våte når det regner er det selvsagt mulig å trekke taket av og på. Hele prosessen tar for øvrig bare 12 minutter, også det et imponerende tall, når man tar størrelsen og vekten i betraktning. Og ja det er sikkert unødvendig å si det, men også dette taket er, selvsagt, verdens største i sitt slag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Only in America :-)

Trykk på bildene til venstre for å STORE bilder av stadion-anlegget!

Kilde: Dallas Cowboys