Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

Verdens største paparazzi-linse

Har du et Hasselblad-kamera er du en skrythals. Har du i tillegg denne linsen på utrolige 256 kg er du kongen i paparazzi-leiren.

Det er egentlig bare en ting å si: Ved siden av denne giganten blir standardlinsen på Norges mest kjøpte digitale speilreflekskamera Canon EOS 350D ekstremt stusselig.

LES OGSÅ:

Gigantisk.

Linsen, som altså skal være verdens største, blir nå vist fram på Photokina-messen i Køln, og nøkkeltallene er selvsagt imponerende:

1700mm brennvidde, kjempebra lysfølsomhet på f/4, servokontrollert fokusering og en totalvekt på vannvittige 256 kilo.

Selv om linsen er beregnet for dyrefotografering, der det ofte kan være praktisk å stå laaangt unna foto-objektene, er det vel ingen tvil om at den også egner seg godt til snikfotografering av A og B-kjendiser i det store utland.

Glass, glass og enda mer glass.

Det som gjør den så tung er selvsagt den enorme mengden med glass som skal til for å gi gode bilder i mellomformatstørrelsen.

Lysfølsomheten er også eksepsjonell, ettersom proffutstyr tidligere har vært på f/5,6 eller dårligere. Linsen er selvsagt totalt overdimensjonert, og sammenlignet med 35mm film (vanlig speilrefleks) tilsvarer den 920mm. I følge proffene er det likevel Canon som har den råeste telelinsen med sin 1200mm f/5,6.

For oss dødelige som bare tar bilder med automatiske innstillinger og er fornøyd så lenge fotoobjektene ikke har røde øyne, er uansett den diskusjonen bare av akademisk interesse...
…
Kilde: Carl Zeiss

Artikkelen fortsetter under annonsen