Verdens minste HDV1080i-kamera

Canons nye videokamera tar opp i 1920/1080-oppløsning, og matcher flatTVen din perfekt.

Nei, HV10E er ikke navnet på den nye elitestyrken til Heimevernet i Oslo. Det er i stedet navnet på Canons nye HDV-kamera som i dag ble vist fram til pressen.

LES OGSÅ:

Lite, men høyt spekket.

Vi fikk så vidt lekt oss litt med kameraet så noen ren test-video får du foreløpig ikke. Vi har imidlertid lagt ut Canons egen skrytevideo til venstre her, så trykker du på lenkene får du se hva de selv sier om godbiten.

(Velg best kvalitet hvis du har kjapp bredbåndslinje, eller bra hvis linjen er midt på treet. Du får også store bilder ved å trykke på de små versjonene til venstre.)

I tillegg til å ta opp video i full 1080i-kvalitet har HV10E også et 3.1 megapiksels kamera som gjør at du i tillegg kan ta snapshops av poden i de nanosekundene han faktisk står stille.

Vi kommer selvsagt til å teste begge funksjonene nærmere når vi får kameraet inn til redaksjonen, men førsteinntrykket er i hvert fall positivt:

Spesielt likte vi den vridbare widescreen-skjermen på 2,7 tommer, og at den har optisk bildestabilisator og 10xzoom. Det vi savner er imidlertid HDMI-utgang som Sonys nyeste HDV-kamera har. For tilkopling til flatTVen din må du nemlig fortsatt bruke komponentkabler om du velger Canons alternativ.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veiledende pris vil være rundt 13.000 kroner når kameraet kommer til din lokale teknopusher nå i september måned.