Tyggisen som ikke klistrer

Tyggisen som ikke klistrer

Et lite skritt for mennesket, et gigantisk steg for menneskeheten.

Publisert

Som medlem i den første hubba-bubba generasjonen har vi selvsagt stor sans for både tyggegummi og florlett tyggegummipop.

Det vi derimot hater er å tråkke på gamle og klissete tyggiser en eller annen gris har spyttet fra seg: For har svineriet først satt seg fast er det omtrent umulig å få bort.

I et globalt perspektiv er det likevel ikke våre sko og klesplagg som er viktigst, det store problemet er selvsagt hvor usannsynlig tidkrevende og dermed rådyrt det er å fjerne skiten fra gater og fortau.

Imponerende.

I følge FPN.dk kan imidlertid britiske forskere se ut til å ha løst problemet. De har nå funnet opp en tyggistype som skal være svært enkel å fjerne fra både fortauer, sko, tøy og hår.

I følge de foreløpige testene mister nemlig tyggisen konsistensen når den blir utsatt for fuktighet, og blir helt oppløst i løpet av 24 timer.

I praksis vil det si at levetiden for en gammel tyggis vil være nøyaktig 2,07 sekunder i Bergen, mot ca 22 timer i resten av landet:-)

De selvutslettende tyggisene skal etter planen komme på markedet i 2008, og vil kunne spare offentlige myndigheter for milliarder av kroner i rengjøringsutgifter hvert eneste år. La oss håpe at smaken beholdes, og ikke minst at muligheten til å blåse gigantiske tyggisbobler består.

Trykk her for flere nyttige, latterlige, kule eller livsfarlige dingser!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer