Tyggisen som ikke klistrer

Et lite skritt for mennesket, et gigantisk steg for menneskeheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som medlem i den første hubba-bubba generasjonen har vi selvsagt stor sans for både tyggegummi og florlett tyggegummipop.

LES OGSÅ:

Det vi derimot hater er å tråkke på gamle og klissete tyggiser en eller annen gris har spyttet fra seg: For har svineriet først satt seg fast er det omtrent umulig å få bort.

I et globalt perspektiv er det likevel ikke våre sko og klesplagg som er viktigst, det store problemet er selvsagt hvor usannsynlig tidkrevende og dermed rådyrt det er å fjerne skiten fra gater og fortau.

Imponerende.

I følge FPN.dk kan imidlertid britiske forskere se ut til å ha løst problemet. De har nå funnet opp en tyggistype som skal være svært enkel å fjerne fra både fortauer, sko, tøy og hår.

I følge de foreløpige testene mister nemlig tyggisen konsistensen når den blir utsatt for fuktighet, og blir helt oppløst i løpet av 24 timer.

I praksis vil det si at levetiden for en gammel tyggis vil være nøyaktig 2,07 sekunder i Bergen, mot ca 22 timer i resten av landet:-)

De selvutslettende tyggisene skal etter planen komme på markedet i 2008, og vil kunne spare offentlige myndigheter for milliarder av kroner i rengjøringsutgifter hvert eneste år. La oss håpe at smaken beholdes, og ikke minst at muligheten til å blåse gigantiske tyggisbobler består.

Trykk her for flere nyttige, latterlige, kule eller livsfarlige dingser!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!