Transformatorstolen

Kunst er morsommere enn du tror. Det er denne fantastiske stolen et bevis på.

Jeg vet det, du vet det, mora di vet det, og til og med landbrukskomiteen på Stortinget vet det: Robotene vil på ett eller annet tidspunkt ta over verden.

LES OGSÅ:

Det er kanskje litt overraskende at den første såkalte regenerative eller selv-oppbyggende roboten kommer i form av en stol.

Kunst og teknologi.

Den kanadiske kunstneren Max Dean og den amerikanske professoren i mekanikk- og romteknologi, Raffaello D'Andrea, har skrudd sammen en stol som er hakeslepp-fremkallende på en god og en mindre god måte.

Robotstolen ser først ut som en vanlig stol. Så begynner den å skjelve litt, før den kollapser fullstendig og blir liggende i deler utover gulvet. Sakte, men sikkert begynner den å sette seg selv sammen igjen, ved hjelp av avansert og smart teknologi. Skummelt og fascinerende på én og samme tid.

Ingen spøk.

- Noen personer trodde det var en spøk, en fabrikasjon, eller en dataanimasjon. Andre igjen trodde stolen var styrt via en fjernkontroll. Sannheten er at den ikke er noen av delene. Det er et selvdrevet system som gjør det det gjør, sier D'Andrea.

Stolen består blant annet av 14 motorer og to girbokser, og en sofistikert dataalgoritme som gjør at "hjernen" - en liten datamaskin lokalisert i stolsetet - finner tilbake til beina og ryggen etter at stolen har kollapset.

Se den strålende videoen under for å se stolen i aksjon.Kilde: Tech Digest