Touch me - touch me now

Sens-klokka er god å ta på. Og nyttig.

Touch me - touch me now
Publisert

Hjelpemidler for blinde og andre som har behov for assistanse på grunn av et handikapp har en lei tendens til å se ut som de ble designet av en bitter øst-europeisk ingeniør en gang på 80-tallet. Det er grått, trist og sannsynligvis laget av hard gummi.

Sens-klokka oppfyller ikke noen av tristhetskravene, først og fremst fordi den er laget i samarbeid med urmakeren som elsker vanvittige fargekombinasjoner og former mer enn livet selv - Swatch.

Braille.

Blindeskrifta du ser øverst på klokka markerer hvilken side som er opp, og hvor klokka-tolv-merket ligger. Sens består av to konsentriske sirkler, en keramisk (den øverste) og en som er laget av plast.

Den øverste forteller hva klokka er ved at brukeren finger-føler seg fram til avstanden mellom sirkel-endepunktet og tolv-merket.

Proto.

Den innerste ringen brukes til å sette alarmen. Avstanden mellom alarm-ringen og klokke-ringen viser hvor lenge det er igjen til alarmen hyler som den stukne grisen som tilfeldigvis fant nåla i høystakken.

Sens-designer Arnaud Lapierre vet opplagt hva han gjør, og selv om dette foreløpig bare er en prototype er det ingen grunn til å tvile på at den kommer til å selge - også til seende.

Kilde: Gizmodo og Yanko Design

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer