Tar bare nesten livet av deg

Og det er vel fint? Tja.

De fleste dataspillere er i stand til å skille mellom fantasi og virkelighet. Den bikkja som står ved din venstre side og sikler etter mat? Virkelig - gi den for. Den glefsende, siklende, rabiesstinkende bikkja som hopper mot deg på skjermen? Svært dødelig, så skyt den forbanna kjøteren før den utraderer hele bataljonen din!

LES OGSÅ:

Likevel, når en ser våpen som det på bildet over kan skillet mellom spill og virkelighet fort viskes ut.

Do you really want to hurt me?

For PHaSR er virkelig, selv om det forvokste monsteret ser ut som noe hentet ut av Gears Of War.

Navnet er en forkortelse for "Personnel Halting and Stimulating Response", og våpenet ble utviklet i 2005 av et foretak tilknyttet det amerikanske flyvåpenet med den hensikt å midlertidig sette fienden ut av, eh, spill.

Denne passiviseringen av målet skjer ved hjelp av to energieffektive diode-lasere, hvorav én er synlig mens den andre er infrarød. Lysene blender rett og slett motstanderen så kraftig at vedkommende ikke lenger er i stand til å orientere seg.

Mikrobølger.

En modifisert utgave av våpenet skal også være i stand til å varme opp huden på den eller de våpenet er rettet mot ved hjelp av mikrobølger, noe som naturlig nok ikke høres spesielt behagelig ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske justisdepartementets forsknings- og utviklingsavdeling, NIJ, tester i disse dager våpenet i sin opprinnelige utgave med tanke på bruk i blant annet fengsler, men muligheten for at også politiet skal kunne bruke PHaSR er under utredning.

Vi foreslår at Nintendo ringer NIJ. Wii-konsollen må da kunne bruke PHaSR til noe?

Kilde: Dvice.com