Synaptics går fra konseptene

Onyx høres ut som noe fra framtida. Det er det da også.

Du kan godt kalle den svarte klumpen du har i lomma for en mobiltelefon i dag, men imorgen kan det godt være at selv familien din vil fnise når du trekker den fram for å svare på et anrop.

LES OGSÅ:

Synaptics vet like godt som alle andre at framtida veldig sjelden likner nåtida. Derfor likner ikke Onyx på så veldig mye annet, kanskje først og fremst fordi det er en konsept-telefon. Da er det som kjent typisk at en går litt fra konseptene.

Følsom skjerm.

Hovedpoenget med denne telefonen er å demonstrere Synaptics' nye trykkfølsomme og angivelig revolusjonære ClearPad-skjerm. Blant en hel masse svada i pressemeldingen er det så vidt mulig å få øye på ord som "interaktiv", "industri-design-ekspertise" og "ny teknologi".

Onyx, som inneholder et grafisk grensesnitt utviklet av selskapet med det maritime fantasinavnet Pilotfish, er nemlig ment å være en altmulig-dings. Den har telefonfunksjon, GPS, MP3/musikkspiller og, eh, telefonkonferansesystem. Det er ikke nødvendigvis noe nytt, men som du kan se på de innbydende bildene til venstre skal en kunne bruke, og se, alt dette samtidig.

Integreringspolitikk.

Denne enheten skal ifølge Synaptics ikke betrakte hver funksjopn som en separat applikasjon, men som en integrert helhet.

Den syltynne og høyoppløselige ClearPad-skjermen kan plasseres på alle overflater, slik at en kan kvitte seg med antikke ting som taster eller scrollhjul. Ved å eliminere mekanikken kan en bruke hele overflaten som skjerm - omtrent slik som de mange ryktetegningene ser for seg at Apples neste iPod kommer til å se ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elastisk.

Synaptics' nye skjermteknologi er dessuten elastisk, slik at den i prinsippet kan kle hele enheten med skjerm. Den kan også gjenkjenne ulike kommandoer i form av figurer og fingergester, og den merker forskjell på om du peker eller tapper på skjermen. Clear Pad vil til og med merke om du holder telefonen inntil øret, eller om du peker på den med fingeren.

Med litt fingring kan du lukke vinduer ved å tegne en "X" på skjermen, eller åpne dem ved å tegne en "O".

Kilde: T3