Syltynn nyhet fra Intel

Mobile Metro er en liten revolusjon. Og da mener vi liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Problemet med å bli for tynn er at du før eller seinere ender opp på feil side av en fe-rist, eller blir tatt av vinden akkurat idet du skal gå ombord på danskebåten.

LES OGSÅ:

Minimal.

Laptoper, derimot, de kan fint bli så tynne som de vil - og tynnere enn Intel-maskinen med kodenavnet Mobile Metro blir de foreløpig ikke.

Maskinen er et samarbeid mellom mikroprosessorgiganten og Ziba, et designfirma kjent for å involvere seg med forbrukerelektronikk på uvanlig vis.

Mobile Metro er bare 1.78 centimeter tynn, noe som gjør den smalere rundt livet enn det som for ikke så lenge siden var verdens tynneste mobiltelefon, Motorola RAZR.

Uten harddisk.

For å kunne holde seg så tynn bruker laptopen såkalt flash-minne som lagringsplass for dataene dine, og ikke harddisk som i alle andre bærbare PCer. Akkurat det får den svært hyggelige bivirkningen at maskinen bruker svært lite strøm, og Metro Mobile har derfor en batteritid på utrolige 14 timer.

Lagringsplassen vil derimot bli svært begrenset sammenliknet med en harddisk, så ikke forvent plass til redigering av feriefilmene dine fra de fire siste åra.

Den tynne supermodellen veier bare ett kilo, og har trådløst nett både i form av vanlig Wi-Fi og langt mer uvanlige Wimax, som foreløpig ikke er tilgjengelig i Norge.

Sjampanje!

Chassiset er laget av champagne-farget magnesium, med gullfarget kant som løper rundt hele dekselet. Også skjermen er utenom det vanlige - den er ikke nedsenket, men ligner mer på en eksklusiv flat-TV idet at den ligger plant med ramma.

Bæreveska er minst like spektakulær som maskinen den skal holde, og det er ikke bare fordi du bør ha abonnement på enten Vogue eller Homsepatruljens ABC (eller begge deler) for å bære den, eller at den festes til maskien med magneter.

Den har nemlig en mini-skjerm på utsida, som er koblet til laptopen, slik at du for eksempel kan lese e-post i samme øyeblikk som den når maskinen, eller du kan customize skjermen med en skjermsparer som forklarer alle passasjerene på bussen at, ja, du ser faktisk på Oprah, og det er ingenting galt med det.

Når?

Veska fungerer også som lader for maskinen, i tillegg til at den skal kunne lade mobiltelefoner og andre bærbare enhter. Med et par stropper kan den også slenges over skulderen. Chic!

Det er uvisst når denne prototypen blir satt i produksjon, men ifølge Business Week arbeider Intel med å få en PC-produsent til å se på saken i løpet av året.

Prisen er følgelig også ukjent.

Kilde: Gizmodo