Sykkeljakken er ikke fashion

Det er en livredder.

Å vifte og veive med hendene når du er ute og sykler midt i trafikken kan bety flere ting: Du har akkurat sett noen kjente og forsøker å oppnå kontakt. Du har akkurat mistet kontrollen over sykkelen og forsøker å gjenvinne kontrollen.

LES OGSÅ:

Eller du forsøker å vise bilistene som sneier styret ditt hvert tredje sekund at du skal til høyre. TIL HØYRE!

Blink!

Den britiske oppfinneren Michael Chen har med denne sykkeljakken tatt konsekvensen av at det er vanskelig for syklister og bilister å leve i harmoni et trafikkryss.

Det prisbelønnede plagget er med sine blink- og bremselys omtrent like informativ som en bil eller motorsykkel, og alt syklisten behøver gjøre for å trigge lysene er å heve høyre- eller venstrearmen.

Festbrems.

Et såkalt akselerometer fanger opp forandringer i fart, og når syklisten bremser vil dermed LED-bremselyset som er sydd inn i jakkeryggen lyse rødt som en reklameplakat i oslonatta. Lyset blir grønt i samme øyeblikk som sykkelen beveger framover igjen.

Sykkeljakken vant nylig førsteprisen i den prestisjetunge James Dyson-prisen for design, som dessuten puttet 25 000 priskroner i lommene til Chen.

Den lysende idéen skal nå gjennom den globale delen av designkonkurransen, men uansett håper oppfinneren at jakken kommer i vanlig salg rundt juletider. Prisen blir cirka 1200 kroner.

Se video av sykkeljakken i aksjon:

Kilde: Spluch