Som en rakett

Stol på tyskerne. Elektronikk-firmaet ESG kommer til å gjøre livet atskillig mer festlig for oss alle.

Drømmen om å fly har sittet fast i genene til mennesket siden den første steinaldermannen fikk øye på den heiteste dama i hulen, i samme øyeblikk som han oppdaget at fjellskrenten var betraktelig nærmere enn han trodde.

LES OGSÅ:

Så langt har alternativene for menigmann stort sett vært rutefly til Kirkenes eller fallskjerm med en litt for klåfingra instruktør liggende over seg, men med ESGs nyvinning, blir mulighetene utvidet.

Det er en fugl, det er et fly ...

Gryphon er egentlig en svært avansert fallskjerm, som med sin spesielle vingekonstruksjon forvandler deg og meg til en hittil ukjent fugleart. Ornitologer kommer til å klø seg i skjegget i månedsvis.

Den er naturligvis først og fremst ment for militære formål, der soldater kan slippes ut av fly et stykke fra målet — for så å fly utenfor radarer og annet varslingsutstyr i opptil 40 kilometer. Det er ikke småtteri.

Da vi først skrev om denne fantastiske vingekonstruksjonen for en tid tilbake, var savnet av video så stort at vi vurderte å lage en selv ved hjelp av papp-plater og teip.

Men nå har endelig noen tatt ansvar, og laget en demonstrasjon som beviser at ESGs supervinger er minst like spektakulære som vi trodde.

Trykk på PLAY nedenfor for å se en prototype av Gryphon i aksjon!

Motorisert utgave?

Fallskjermen er konstruert for å tåle oppakning på rundt 100 kilo, så her har du plass til både AG3, niste og en Sony PSP i ryggsekken — i tilfelle du skulle havne akkurat litt for langt fra målet.

ESG har planer om å designe en motorisert utgave av Gryphon, med turbomotor og større rekkevide, i tillegg til muligheten for å ta av fra lavere høyder.

Vi er klar til å rive av oss dongeribukser og t-skjorter på veldig kort varsel for å få muligheten til å tre inn i denne drakta. Prisen blir sikkert helt hinsides, men det blir nok også selve opplevelsen.

Kilde: New Launches