Snart klar for takeoff

Går ting som planlagt kan du snart se Ferrarien fly.

Å få en bil opp i lufta har vært prøvd uttallige ganger før. Likevel, det har vist seg vanskelig å kombinere gode egenskaper både fra bil og fly i ett og samme fartøy, ergo har vi aldri sett dem annet enn i science-fiction-filmer.

LES OGSÅ:

Men får Moller International det som de vil, kan du innen to år se Ferrarien fly gjennom skyene.

Helikopterstil.

Bilen, som har fått navnet Autovolantor, skal være basert på den mektige modellen Ferrari 599 GTB som vår kollega skrev om her.

Ved hjelp av åtte kraftfulle jetmotorer skal bilen kunne lette ved hjelp av lufttrykk, og den skal kunne sveve på lignende måte som et helikopter.

Raskere og lengre i lufta.

På bakken vil Autovolantor kunne oppnå en maksfart på 160,9 km/t, mens den i flygende tilstand kan klare en hastighet på opptil 241 km/t.

Autovolantor er en hybridbil som drives framover ved hjelp av kombinasjonen strøm og bensin. På bakken kan bilen kjøre en 120 kilometer lang strekning før den må lades eller fylles.

Befinner du deg derimot i lufta, kan du forvente deg en 241 kilometer lang flytur, og bilflyet lar deg nyte utsikta ca 5000 fot over bakken.

Fortsatt science-fiction?

Med tanke på at det er Moller International som står bak planleggingen om å få luksusbilen opp i lufta, bør vi kanskje ikke forvente oss for mye.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For sannhetene er at de har lovet take off i flere tiår, men fortsatt lider prosjektet av for lite luft under vingene til at bilen kan lette.

Denne gangen har de sagt to år – vi får smøre oss med tålmodighet. Den flygende versjonen av Ferrari 599 GTB er ventet å koste ca 5,5 millioner kroner.

Den blir altså for dem som allerede er høyt på strå ...

Kilde: telegraph.co.uk