Snakker om sola...

Aldri mer batteritrøbbel. Her er mobilen som bruker sola som energikilde.

Den japanske mobiloperatøren NTT DoCoMo har vært på ferde igjen. Denne gangen har de kommet opp med en mobiltelefon som henter energi fra sola. Vi konstaterer med tungt hjerte at japanerne nok en gang får alle de kule lekene.

LES OGSÅ:

Solcellepanelet er plassert på front av telefonen og sørger for å gi den energi. Det forutsetter selvfølgelig at sola faktisk skinner. Men tanke på hvor mange mørketimer vi har her i det kalde nord om vinteren er nok faren stor for at mobilen dør kjapt.

Mange ubesvarte spørsmål.

Vi er veldig nysgjerrige på hvordan telefonen fungerer. Er det slik at samtalen blir brutt hvis mobilen nesten er utladet og det plutselig kommer en regnværssky over deg?

Tiden vil vise. Telefonen er foreløpig på prototype-stadiet, og hvorvidt den noen gang vil settes i produksjon er ikke kjent.

Inspirert av Nintendo?

Designmessig minner mobiltelefonen mistenkelig om en Gameboy. Du flipper opp mobilen og får tilgang til fargeskjerm og taster. Ut fra bildene ser det ut som telefonen er utstyrt med kamera og minnekort, men noen spesifikasjoner er foreløpig ikke kjent.

Se masse bilder av mobilen til venstre!

Kilde: T3