Smalltalk med papir

Du vil ikke spille saks-stein-papir med dette papiret. Det er altfor smart.

Hmm? Hva sier du? Vil den magiske enhjørningen vise seg hvis jeg går bort til mannen i uniform og ber ham stikke batongen sin der sola aldri skinner?

LES OGSÅ:

Papirmølle.

Omtrent slik kunne det ha hørtes ut hvis det snakkende papiret som forskere ved Mittuniversitetet i Sverige har utviklet var magisk, men sånn er det jo ikke.

Dette såkalte fjerdegenerasjonspapiret kan kommunisere med datamaskiner, og er i utgangspunktet ment som et verktøy for alle de som hver dag forsøker å få deg til å kjøpe ny bil, ny båt og nytt liv: markedsførerne.

Det elektroniske papiret er en kombinasjon av papir og trykte, grafiske koder, og blekk som er i stand til å lede elektroniske signaler - såkalt "e-ink", eller elektronisk blekk om du vil.

Trykkfølsomt.

Når trykker på papiret vil det, avhengig av hvilket område en trykker på, spille av lyd gjennom de integrerte høyttalerne som er relevant for akkurat det området. Eksempel: Idet du trykker på bildet av en Toyota Avensis i en bilbutikk, spilles det av en informasjonssnutt om bilen. Se, der ga jeg Toyota en fabelaktig idé, helt gratis!

All den digitale informasjonen ligger i selve papiret, og en er ikke avhengig av eksterne enheter for at papiret skal kunne plapre i vei om vaskemiddel og tannkrem.

Sjekk en demonstrasjonsvideo av produktet under.

Kilde: Gizmag