Sletter dårlige minner

Pillen for deg som angrer mye.

Gjør du stadig vekk ting du angrer på, og skulle ønske du kunne slette kjipe episoder fra hukommelsen?

LES OGSÅ:

Det kan du i så fall gjøre snart. En gruppe nederlandske forskere har nemlig dyrket fram en pille som sørger for å slette dårlige minner fra hukommelsen, og slik skal gjøre deg til et lykkelig menneske igjen, melder dailymail.co.uk.

Fjerner stress.

Pillen fungerer ved at den blokkerer de områder i hjernen som forårsaker stress, altså de dårlige minnene som du helst vil la gå i glemmeboka.

Forskerne tok for seg en gruppe mennesker som hadde edderkoppskrekk. De vist dem bilder av edderkopper samtidig som de ga dem milde elektriske støt. Dernest ble de oppfordret til aktivt å huske edderkoppbildene, noe som økte stressnivået i kroppen.

Etterpå ble gruppen delt i to. Den ene gruppen fikk glemmelpillen, den andre fikk en placebopille, før de ble utsatt for de samme bildene igjen.

Resultatet var at de som fikk glemmepillen, viste et mye mindre stressnivå i kroppen sammenlignet med de som tok placebopillen.

Glemte hvorfor de var redd.

Dagen etter, da virkemidlet i pillen var ute av kroppen, ble gruppen nok en gang bedt om å se på bildene. Og heller ikke denne gangen viste de tegn til frykt, ergo var hele episoden som var knyttet til frykt for edderkopper blitt slettet fra hukommelsen.

Glemmepillen befinner seg fortsatt på laboratoriet der den skal forskes videre på. Men viser den seg å kunne slette alle dårlige minner, kan den kanskje stå i fare for å bli misbrukt.

På lik linje med angrepillen dagen derpå ...

Kilde: dailymail.co.uk