Sea Phantom er et fantom

Er dette fremtidens båt? Det er lov å håpe.

Hva ville du gjort hvis du hadde mange millioner på bok og var godt over middels interessert i båter? Kanskje ville du gjort som David Borman og brukt ufattelig mye tid og penger på et flytende monster som kunne glidd rett inn i en Batman-film.

LES OGSÅ:

Superrask.

Fartøyet, som du kan se video av under artikkelen, går under navnet Sea Phantom og er en ny type båt som lover å frakte deg fra et sted til et annet i et forrykende tempo.

Borman håper at vi en gang i fremtiden vil ta sjøveien minst like ofte som vi flyr eller kjører bil. Sea Phantom skal være veldig effektiv, og som et eksempel nevnes det at båten kan frakte deg fra Key West til Cuba på 20 minutter.

Ved hjelp av propellblader blir båten løftet over vannet slik at passasjerer unngår å bli ristet og kastet rundt. Det er den reduserte friksjonen som er med på å gi båten superfart, og i tillegg sørger for å holde drivstoffbruken nede.

Kommer snart?

Foreløpig finnes det bare en prototype av Sea Phantom, men hvis Borman får det som han vil er det ikke lenge til fartøyet blir en realitet. I første omgang vil båten ha en lengde på 15 meter og en hastighet på 122 knop. Det skal være plass til 24 mennesker ombord og hele stasen har en estimert prislapp på 2,5 millioner dollar.

På enkelte av bildene har båten en motor hengende bak, men Borman hevder nå at denne er bygd inn i selve fartøyet.

Prototypen i videoen under har en lengde på ni meter og har plass til fem mennesker.

Trykk på PLAY for å se Sea Phantom rase over vannet!

Kilde: seaphantom