Samlemani

Ferrari P4/5 gir begrepet custom made en helt ny betydning.

Hva gjør du når du er en fanatisk bilsamler, men føler du mangler det lille ekstra i kolleksjonen?

LES OGSÅ:

Du ringer det eksklusive bil-designbyrået Pininfarina, gir dem 25 millioner kroner, og ber dem bygge en helt nye Ferrari basert på legendariske Enzo.

Resultatet er Ferrari P4/5, og hvis ikke du sperrer opp øynene av bildene til venstre foreslår vi en tur til optiker - eller til fastlegen for å sjekke at hjertet slår.

En helt spesiell mann.

Oppdragsgiveren, James Glickenhaus, er ikke helt som andre. Litt googling avslører at han er en middelmådig middelmådig filmregissør, med blant annet "The Exterminator" og "McBain" på CVen, i tillegg til at han står bak Jackie Chan-foretaket. Uffda.

På børsen, derimot, der er James en av de mange kongene på haugen. Det må han nesten være for å få råd og tid til å bruke så mye penger på en så spesiell bil. Glickenhaus har dessuten tilbrakt en anselig mengde tid sammen med designerne for å justere litt der og forandre litt her, og har, viktigst av alt, fått Ferrari-foretakets godkjenning av bilen som en ekte, autentisk Ferrari-modell.

Teknikk.

Ferrari P4/5 har en V12-motor som yter 660 hestekrefter ved 7800 omdreininger, og gjør av den grunn 0-100 på 3.55 sekunder. Den er som de fleste biler av denne typen bakhjulsdrevet, og veier 1200 kilo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Toppfarten er på utrolige 362 kilometer i timen, som betyr at hvis Glickenhaus drar til det han og bilen orker på motorveien, vil ikke en gang politiet merke at den fire meter og 63 centimeter lange Ferrarien befant seg på veien.

Klikk på PLAY på videoen under for å se den aller første videoen av bilen i aksjon.
Bilen på videoen er hvit, simpelthen fordi den ble filmet før den ble lakkert i den famøse Ferrari-rødfargen.Kilde: Techeblog