Rundt og rundt og rundt

iDeck er kanskje ikke å få i butikkene foreløpig, men hvis det skjer skal vi stå først i køen - om vi så må overnatte i en uke på gata.

Noen dager er ikke som andre dager. Som den dagen du fant ut at lommer ikke kan brukes til å lagre småstein uten at kollegaene dine begynner å se rart på deg når de triller ut på gulvet midt i lunsjen. Det er bare en av de tingene du må akseptere, at småstein i lommen i en alder av 25 ikke nødvendigvis fungerer.

LES OGSÅ:

En ny æra.

Og så har du dager som i dag, hvor vi kommer over fantastiske iDeck - oppfinnelsen som beviser at du kan mase så mye du vil om utenomjordisk liv, men ingen av de grønne, røde eller turkis mennene i et solsystem langt, langt borte ville kommet opp med noe så smart som dette.

For å kompensere for at CD og MP3-kulturen mer eller mindre på egen hånd har tatt knekken på platecover-kunsten, har den britiske designere Michael Kennedy laget den perfekte kombinasjonen av retro og framtid.

Ikke helt vinyl, men nesten.

Det er ikke tilfeldig at iDeck ser ut som en (veldig) gammel platespiller. Sett iPoden din i docken, og deretter kan du kontrollere alle avspillingsfunksjonene via displayet på den trykkfølsomme, runde "platetallerkenen".

Spinn den framover for å spole framover, og bakover for bakover, vri den i vanlig hastighet for å trykke play, og smekk den (forsiktig, må vite!) for å hoppe til neste spor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cover-kunst.

Men det aller tøffeste, det som gjør både skinnjakker, naglebelter og tatoveringer til skumma melk, helsekost og lusekofte, er at den store tallerknen på midten viser platecoveret som ligger lagret på iPoden mens den aktuelle CDen spiller.

Rett foran din måpende munn og vidåpne øyne vil Radiohead, Elvira Nicolaisen eller White Stripes-coveret snurre rundt og rundt, som om du levde i 1978, da platespilleren var like mye knyttet til kool livsstil som MP3-spilleren er i dag.

Det er en fin dag. Bortsett fra at noen må sette inn uhorvelig mye penger på designer Michael Kennedys bankkonto for at denne noen gang skal bli masseprodusert. Vær så snill, Kjell Inge, send ham noen sedler!

Kilde: The Cool Hunter