Rundt i ring

Av og til kan det være bra at det går rundt for en. Men behøver virkelig fjernkontroll-konseptet en revolusjon?

Tanken bak fjernkontrollkonseptet Loop er at TV-tittere har det ille nok fra før, om ikke de skal måtte bruke tomlene sine - filt ned til beinet og helt uten fingeravtrykk etter flere tiår med zapping - til å bla seg gjennom side etter side med TV-programmer eller on-demand-filmer.

LES OGSÅ:

Flere menyer = mye arbeid.

Etterhvert som de digitale boksene som skal gi deg og meg det bildet flat-TVene våre fortjener, vil det bli flere og flere menyer å bla seg gjennom.

Tradisjonelt sett skjer dette ved at du scroller og scroller, før du til slutt når programguiden til for eksempel TV Norge. Du glemmer paradoksalt nok alltid når "Lost" begynner.

Visualisering er nøkkelen.

Loop er en fjernkontroll som gjør navigeringen visuell, omtrent som ikonene på skrivebordet på PCen. Istedenfor å bla og bla gjennom side etter side, peker du den runde kontrollen mot "Film"-symboler på skjermen, før du klikker på det lille ikonet med knappen på Loop.

Den svært runde enheten har totalt fire knapper og et scrollhjul, og det revolusjonerende prinsippet er altså at du kan avstandspeke mot TVen. Selskapet bak Loop, Hillcrest Labs, har utviklet egen programvare for kontrollen, og ifølge Gizmodo har en "stor aktør" i TV-markedet nå sagt ja til å lisensiere teknologien.

Men ...

For alt vi vet er den store aktøren tanta til Hillcrest-sjefen, Brenda Marie, som har vært av og på ulike slankekurer siden burgeren ble introdusert. Vi er heller ikke sikre på om fjernkontrollene behøver denne revolusjonen, all den tid de må gjøre så mye mer enn det det ser ut som Loop kan gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva med DVD-spilleren? HD-opptakeren? Mediesenteret? Og kan den dimme lysene?

Ikke vet vi. Men se opp for en rundere hverdag en gang i 2007, hvis, eller når, Loop introduseres på markedet.