Rinspeed eXasis er seXy

Selv Greenpeace får ståpels av denne bilen.

Det er en myte at miljøvern ikke kan se bra ut. Bare se på supermodellene som åler seg nedover catwalken i dyre pelser, det er ikke akkurat ... hmm? Er ikke pels miljøvennlig? Da har vi misforstått.

LES OGSÅ:

eXtatisk.

Det har ikke produsenten bak eXasis, den tøffeste miljøvennlige bilen vi har sett siden vi kom over en Porsche som manglet motor.

En skal være blind for ikke å se at bilen er makeløs, selv uten å kjenne til spesifikasjonene. Men det er først da det blir virkelig imponerende.

Hele bilen er i hovedsak laget av gjennomsiktig plastikk, der panelene har elektrokjemiske egenskaper som overflødiggjør bruk av ledninger. Uten ledninger er det heller ikke behov for elektrisk isolering av chassiset, og dermed kan hele bilen krympes, både i størrelse og i vekt.

Miljøvennlig drivstoff.

Motoren inneholder CO2-reduserende teknologi og går på biologisk etanol. Det burde gjøre den rød-grønne regjeringen takknemlig, ettersom det kan se ut som om de har tenkt å overlate folk til seg selv når det gjelder det samlede norske CO2-utslippet.

Med en vekt på bare 750 kilo, to-sylinders motor på 750 kubikk og 150 hestekrefter, er eXasis i stand til å dra seg fra null til 100 km/t på meget respektable 4.8 sekunder. Nettopp fordi bilen er så lett, og bare bruker én hestekraft per fem kilo, skal den være omtrent like kjapp i responsen som en Porsche.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk videoen!

Siden dette er en konseptbil er setene satt sammen av tolv gjennomsiktige plastribbein - samme antall som du har i din brystkasse. Menneske og maskin går hånd i hånd.

Det 3.7 meter lange miljøsvinet (fordi det går fort, ikke fordi det forurenser) vil bli vist fram for første gang under Geneva Motor Show neste måned.

I mens kan du kose deg med videoen under, som viser bilen i så mennesketomme omgivelser at en skulle tro produsenten skjemmes. Det har de ingen grunn til.

Kilde Tech Digest