RED Spike er ikke rødt

Men derimot et fullblods HD-videokamera med veldig bra spesifikasjoner.

Det er like vanskelig å skille ett videokamera fra et annet som det er å skille én lørdagskveld på TV fra en annen, eller én flaske Sprite fra en annen flaske Sprite for den saks skyld.

LES OGSÅ:

Grunnleggeren av hipsterdoofus-merket Oakley, Jim Jannard, har av ukjente årsaker hoppet på noe så grunnleggende anderledes som nettopp videokamera.

Første kamera ut er RED Spike, og det ser strengt tatt fantastisk ut - i ordets opprinnelige forstand. Bildet over (og til venstre) er ingen tredimensjonal modell, men den første prototypen i aluminium, som ser dagens lys etter lang tid med ryktemakeri.

Videokameraet tar opp video med HD-kvalitet med hele 60 bilder per sekund, som blant annet betyr sylskarpe bilder og deilig slow-motion for de som har behov forr det. Spike har dessuten 11.4 megapiksler, slik at pikselentusiastene får sitt.

Fargeforvirring.

Når kameraet kommer i produksjon en gang i 2007 vil sølv-finishen bli erstattet av en annen farge. Det føles naturlig å gjette på rød, men det høres samtidig ganske ekstravagant.

På den annen side, med en så ekstravagant prislapp som 17 000 dollar, eller rundt 106 000 kroner, kan det godt være at kameraet kommer i selvlysende grønt eller dyp lilla.

Den første produksjonsrekka er for lengst forhåndsbestilt av ivrige entusiaster, så kanskje er det grunn til å tro hypen denne gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Engadget