Pioneers nye og lekre surroundanlegg

LX01 kan være designanlegget som skremmer vettet av B&O.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LX01 er svaret på bønnene til de designbevisste på jakt etter et komplett hjemmekino-system.

LES OGSÅ:

I pakken får du en 250 GB harddisk med DVD-opptaker. DVD-spillerens HDMI-utgang kan også skalere bildesignalet opp til 1080p om du har en TV som matcher det. Mens bassen pumpes ut av en stor subwoofer er det fire små og tredimensjonale satelitthøyttalere som sprer surroundlyden rundt om i rommet.

Som vanlig fra Pioneer er alt i høyglanset pianolakk, og vi tipper også at fjernkontrollen vil vekke oppsikt, den er nemlig utstyrt med en trykkfølsom LCD-skjerm som i hvert fall ser bra ut. Vi liker også at det følger med egen iPod-dock som lar deg styre iPoden via fjernkontrollen. Teknojunkiene vil forøvrig sette pris på at enheten har tre HDMI 1.3 innganger og en utgang, sånn at du kan koble til både Blu-ray og HD-receiveren din uten problemer.

Sprer lyden.

Selv om de fire satelitt høyttalerne er ment å plasseres foran lytteren (til høyre og venstre for TVen), skal den tredimensjonale fasongen på høyttalerne altså spre lyden i rommet slik at surroundfølelsen beholdes.

Hvorvidt dette vil fungere like glitrende i praksis som i teorien er helt umulig å avgjøre ut fra vår lille sniktitt, og som alltid når det gjelder lyd: Her vil garantert meningene være delte. En lyttetest før du bestiller er med andre ord å anbefale.

Som du ser i bildespesialen til venstre følger det med flotte veggfester til satelitthøyttalerne, og det skal med tida også komme stativ om du heller ønsker det.

I tillegg til å spille av DVD-filmer kan du også lagre digitalbilder og musikk på harddisken, enten direkte via en CD som rippes direkte av anlegget, eller ved å koble til en PC eller MP3-spiller via USB-inngangen.

Gracenote CDDB database ligger forøvrig inne, slik at du kan slipper å taste inn artist og låtnavn manuelt.

LX01 skal etter planen lanseres i Oktober, og prisen antas å komme ut på rundt 25.000 kroner, så billig er det definitivt ikke.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!