Perfekt parkering

Noen får hetetokter og panikkangst i samme øyeblikk som de ser en ledig parkeringsplass. BMW har løsningen, men smør deg med tålmodighet.

I min ungdom, som er en dag lenger unna for hver dag som går, kjente jeg en jente som hadde så mye parkeringsangst at hun ikke ble glad når hun endelig så en ledig luke - hun brøt sammen i krampegråt, tok fire piller anti-depressiva, skrev sitt testamente, før hun kjørte videre for å finne en vanlig parkeringsplass.

LES OGSÅ:

Lukeparkering ble simpelthen for mye.

Automagisk.

BMW er utvilsomt på sporet av noe stort med sin Auto Park, og selv om systemet fortsatt er et stykke unna vanlig drift, så kan parkeringsnevrotikerne allerede nå begynne å glede seg. I den grad nevrotikere klarer glede seg over noe som helst.

Systemet forutsetter at det finnes en liten, reflekterende flate installert i garasjen eller området hvor du vil parkere bilen. Et videokamera i miniatyr bruker flaten til å beregne avstanden fram til veggen, slik at du slipper å skifte frontlykter hver gang du setter fra deg bilen.

Slutt på neglebiting?

Der tidligere automatiserte systemer forutsatte at du ble sittende i bilen og bite negler mens den ålet seg fram og tilbake i en halvtime før ting endelig falt på plass, kan du simpelthen gå ut av bilen, trykke på fjernkontrollen som følger med bilnøklene, og bilen vil manøvrere seg selv på plass på no time.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det meste av teknologien som er nødvendig for å bruke BMWs Auto Park finnes allerede i BMWs nyeste 7-serie, men det vil ifølge den tyske bilprodusenten gå rundt tre år før systemet blir å finne i vanlig drift.

Enn så lenge kan du kose deg med videoen under. Trykk PLAY for å se hvordan framtida ser ut, mens du tenker fine, beroligende tanker før du skal ut og shoppe og parkere i sentrum.Kilde: New Launches