Oryx er en gjest fra framtida

Designer med fantasi søker produsent med penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kanskje ikke så rart at franskmennene har mistet troen på Tour de France-vinneren, all den tid noen av fortsetter med å stappe tilsetningsstoffer i kroppen som ikke er få kjøpt på nærmeste apotek.

LES OGSÅ:

Denne sykkelen kan derimot gi troen tilbake på sykkelsporten - helt på egenhånd.

Velodromisk.

Oryx lager vanligvis sykler som ser litt streitere ut enn denne utgaven, men så er den da heller ikke laget for små handleturer til kjøpesenteret. Den er ment for ekstrem banesykling i såkalte velodromer, ett av de fineste ordene fostret av idrettssykling.

Sykkelen er designet av en mann ved navn Harald Cramer, og har blant annet en ensidig gaffel og en Y-formet ramme som har redusert sykkelramma til sine mest nødvendige bestanddeler. Hvis du finner noe overflødig fett her er du plastikk-kirurg på et privat legesenter.

Hver komponent på sykkelen er spesiallaget, og med et styre, en gaffel og en ramme som alle er støpt i selvstendige, enhetlige deler er dessuten Oryx enkel å sette sammen. Setet ser ut som enden på en knokkel, og er for alt vi vet minst like vondt å sitte på som et brett tegnestifter i et klasserom, men det bidrar til å foirsterke tohjulingens minimalistiske prege.

Kule lager.

Ramma og gaffelen er knyttet sammen via et hult dreieledd, der bremsevaierene er tredd gjennom på innsiden for å unngå tilsøling av utseendet. Også pedalarmen er oppfinnsom. Den er konstruert som en stor ring, og montert på innsiden av ramma via to kulelager.

Hele sykkelen er laget av en spesiell karbon-sammensetning som "bakes" inn i sykkelramma gjennom støpeprosessen.

Pris og tilgjengelighet er ukjent, men ut fra utseendet og framstillingsmåten antar vi at førstnevnte er astronomisk, mens sistnevnte er for spesielt interesserte.

Kilde: Gizmodo