Opp og ned og opp og ned

REGENs MP3-spiller er alt annet enn neinei. Den er jojo.

Regjeringen har akkurat samlet sammen til festmiddag på Slottet. Strømkrisa er over. Hele Norge skal utstyres med samme teknologien som finnes i ReGens geniale prototype-MP3-spiller.

LES OGSÅ:

ReGen Yo-Yo er formet som en jojo - og den er en jojo. Tanken er at når MP3-spilleren går tom for strøm, så skal en 10-12 jojo-kast generere nok strøm til en times ekstra musikkspilling.

Trådløst.

Ikke behøver du være redd for at du skal snuble og gå på trynet i en rulletrapp fordi du henger deg opp i hodetelefonledningen mens du lader spilleren. Blåtann gjør at du kan bruke et trådløst headset, og kanskje kan du imponere med velkjente jojo-tricks fra ungdomsskolen som "barnevogna" og "gå tur med hunden" mens du flanerer deg gjennom kjøpesenteret?

Teknologien bak dette strømknepet er omtrent det samme som finnes i armbåndsur som du rister for å tilføre energi til batteriet.

Bevegelsesenergi.

I enhver bevegelse ligger det et energipotensiale, og det er den som realiseres idet du slipper jojo-MP3-spilleren mot bakken. Såkalt kinetisk energi, populært kalt bevegelsesenergi, er svært forenklet sagt bevegelse som forvandles til strøm ved hjelp av det vi, også svært forenklet, kaller smart teknologi.

Yo-Yo-spilleren har ikke plass til mer enn 200 sanger, men du kan til gjengjeld høre de samme sangene helt til du dør. En kan ikke sette en pris på slikt, blant annet fordi dette er en prototype som ingen vet om vil bli masseprodusert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: New Launches