Nyhet: Splitter ny fjernkontroll til Sonos

CR 200 er en gladnyhet for musikkelskerne verden rundt.

Nyhet: Splitter ny fjernkontroll til Sonos
Publisert

Etter at vi testet vårt første Sonos-anlegg i 2006 ble vi umiddelbart forelsket, og siden den gang har serien både blitt utvidet og fått flere finesser.

Og vi er ikke alene om å like Sonos: Her får du nemlig svært god kvalitet på den trådløse lyden, samtidig som det hele er langt mer stabilt enn det de aller fleste konkurrentene har klart å hoste opp. Sonos er altså et av de produktene som rett og slett bare virker.

Elsk eller hat-forhold

Hjernen i Sonos-anlegget har alltid vært den store fjernkontrollen med et scroll-hjul ala de klassiske iPodene. Selv har vi tilhørt den gruppen som liker den originale fjernkontrollen, men vi har fått flere tilbakemeldinger som tyder på at ikke alle har vært enige med oss.

Tilhører du den siste gruppen kan du imidlertid glede deg, for nå er en helt ny fjernkontroll på vei. Lekkasjen ble publisert på Engadget, og våre kontakter i Sonos Nederland bekrefter at det er hold i ryktene ved å be oss skrive om kontrollen selv om de ikke vil si noe offisielt.

Så hva får du?

Den nye kontrollen kalles CR200 og i tillegg til noen taster til de mest brukte funksjonene, får du nå også en trykkfølsom skjerm på 3,5 tommer.

I daglig bruk vil du antagelig sette mest pris på at fjernkontrollen nå vil bli mye enklere å betjene med bare en hånd, for på forgjengeren trengte man ofte begge (se bildespesial for eksempler). Den nye kontrollen blir forøvrig levert med en egen docking/lade-stasjon.

Fjerkontrollen går automatisk i dvale når den ikke er i bruk, men skal våkne til live straks du trykker på den eller løfter den opp, og det loves at responsen er umiddelbar. Som vanlig får du full tilgang til musikkbibilioteket ditt via wifi (album-covere osv), internett-radio og ulike musikk-tjenester.

Prisen for fjernkontrollen vil ligge på 350 dollar, så gratis er dette ikke. Kjøper du derimot den nye fjernkontrollen i en pakkeløsning med andre Sonos-produkter synker imidlertid enhetsprisen til 290 dollar.

PS: Hvis du allerede har et Sonos-anlegg og en iPhone, minner vi forøvrig om at du kan styre Sonos helt gratis via Sonos-appen i App-store.

Andre gode alternativer

Et godt og rimelig alternativ til Sonos er Logitechs Squeezebox Duet som du får test av her.

Er du så heldig å ha lommeboken full av dukater bør du også vurdere den dyre, men akk så tøffe Logitech Transporter som vi har testet her.

Kilde: Engadget

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer