Nye takter

Med BlockJam kan du tenke musikk på en litt annerledes måte enn før.

Hvis du sover med gitaren i senga om natta og har gitt den tre forskjellige kjælenavn som alle rimer på Hendrix, er det ikke sikkert du kommer til å synes BlockJam er så spennende. Det kan godt være du blir så provosert at du flipper ut Syd Barrett-style og ender opp med å kosespille på gitaren på offentlige toaletter, i kirka under konfirmasjoner og midt i handlegata i lørdagsrushet. Lykke til.

LES OGSÅ:

For de som synes musikken som produseres i dag har stivnet litt, kan BlockJam være en befrielse.

Den modulære oppfinnelsen er blant annet signert design-senteret til elektronikkgiganten Sony, og er i prinsippet en ganske enkel affære.

Tenk koffert.

BlockJam er satt sammen av små blokker med LED-display. Blokkene er delt inn i en Play Block og en Path Block, eller en "spille-blokk" og "retnings-blokk" på dårlig oversatt norsk. De bestemmer henholdsvis hva som spilles, og i hvilken retning, det spilles.

Hver spille-blokk inneholder musikalske fraser (såkalte "Sound Packs"), som aktiveres ved å trykke på blokka. Hver blokk kan seriekobles sammen med en annen blokk, og ved å kombinere spille-blokker og retnings-blokker kan du sette sammen musikk på en ganske spontan og uventet måte. Etter å gjort seg ferdig med én blokk, vil BlockJam automatisk hoppe videre til neste blokk og så videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lyd i alle retninger.

Du kan programmere retnings-blokkene ved å trykke på dem, slik at de for eksempel hopper rett videre til neste spille-blokk, eller til blokka som står 90 grader på retnings-blokka. En kan også sette retnings-blokker til å skifte retning hver gang de blir trigget, slik at musikken går i uforutsette retninger i samspill med de andre blokkene. Hvis en spille-blokk ikke etterfølges av en retnings-blokk, vil musikken begynne fra begynnelsen igjen.

I og med at flere spille-blokker kan trigges samtidig, kan en skape komplekse musikalske arrangementer ved å trykke litt her og å trykke litt der.

Foreløpig er BlockJam like nærme masseproduksjon som min tjue kilo tunge sov-i-ro-hammer, men hvis den en dag kommer i butikken kan den forandre livet ditt.

Du kan lese mer om BlockJam her.

Kilde: jeansnow.net