Nye Sony X4500 og W4500

Møt toppmodellene i Sonys Bravia-serie.

Det er bare å innse det folkens: Hjemmekinoutstyr er og blir ferskvare. Selv om du kjøper det beste som er å få når du står i butikken, så vil det garantert komme en ny og enda bedre modell om få måneder...

LES OGSÅ:

Trøsten får være at det hadde blitt kjedelig uten nye produkter å kjøpe eller drømme om, og i dag ble altså informasjonen om etterfølgerne til de svært populære og gode flatTVene W4000 og X3500 endelig sluppet fra Sony Norge. Og her er det definitivt mye snacks å henge fingrene i.

PS: Du får bilder og spesifikasjoner i bildespesialen til venstre.

BRAVIA™ X4500- serien.

Denne erstatter vår tidligere TV-favoritt X3500 og kommer i både 40, 45 og 55-tommer.

Selv om alle X4500-modellene er spekket med teknosnacks bør du merke deg at endel av godbitene er forbeholdt 46- og 55-tommerne.

Dette vet vi så langt: Alle modellene har selvsagt 1080p/24hz og 4 HDMI-innganger. De designbevisste vil også like at du kan bytte ut det medfølgende høyttalerdekselet i sølv, med et i sort - eller i rubinrødt. Samsung var vel først ute med slike rødfarger, og det er interessant å se at Sony kaster seg på denne trenden.

På innsiden er det bildeprosessoren BRAVIA™ ENGINE 2 PRO som renser bildedataene og fjerner bildestøy, og skaleringsteknologien DRC sørger for at lavoppløste kilder som TV og DVD matcher skjermens oppløsning på 1920x1080.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun på 46 og 55-tommeren:

- Nytt av året er et energieffektivt RGB Dynamic LED baklys som demper mørke områder i bildet og reduserer lyslekkasje. Resultatet skal være skarpere kontraster og dypere svart.

- 46 og 55-tommerne vil også være hakket vassere til å vise raske bevegelser på grunn av Motionflow PRO 100Hz. Funksjonen skaper i praksis ekstra frames, tilføyer disse til signalet og dobler bildefrekvensen - resultatet er mindre hakking i bildet. I tillegg til dette har de ”backlight blinking” som slår av baklyset progressivt i sammenheng med skifte av frame i TV-programmet. Dette reduserer uskarpheter i bildet betraktelig, slik at du unngår irriterende flimmereffekter som oppstår med tradisjonell ”black frame insertion”-løsninger hvor man legger til et sort bilde mellom hver frame.

55-tommeren har forøvrig hele 6 hovedhøytalere og 2 basshøytaler, mens du får 4 hovedhøytalere og 2 basshøytalere på 40- og 46-tommeren.

BRAVIA™ W4500-serien

erstatter altså den gode W4000-serien, og vil som før komme i 40, 46 og 52-tommers størrelse.

Gode spesifikasjoner kombinert med langt lavere pris enn X-modellene gjør dette til svært attraktive modeller her til lands.

Du får blant annet BRAVIA ENGINE™ 2 bildebehandling, som sørger for skarpere bilder, bedre farger og dypere kontrast.

Spør du oss er imidlertid den viktigste forbedringen at W4500-serien nå er utstyrt med Motionflow 100Hz, som reduserer hakking - spesielt ved kjappe sideveis bevegelser. Mangelen av denne finessen var et av svært få ankepunkter når vi testet W4000 tidligere i år, så dette er etterlengtet.

Felles for begge modellseriene er forøvrig at de er de første Sony-TVene som støtter DLNA-standarden, slik at du skal kunne laste opp multimediainnhold fra andre DLNA-enheter. Vi irriterer oss litt over at de ikke bare kunne gitt TVene en åpen nettverksinngang, men eier du allerede en Playstation3 kan du i hvert fall spille av bilder og musikk fra den. (Oppsett her.)

Priser.

Veiledende pris på W4500-serien vil ved lanseringen i oktober være: 17.500 for 40-tommeren, 22.000 for 46-tommeren og 27.500 for 52-tommeren.

X4500-serien lanseres i september og vil være vesentlig dyrere: Startprisen på 40-tommeren vil være 24.000, mens 46-tommeren vil starte på 47.000 og hele 66.000 for 55-tommeren.

Trykk her for alle våre TV-tester!

Kilde:

Sony Norge.