Ny ebok-leser på vei?

Amazon Kindle lar deg ta med deg hele bokhylla i lomma.

I følge engadget skal amazon stå på trappene med en egen ebok-leser. Nok en gang er det USAs teletilsyn FCC som har prestert å lekke informasjon om det kommende prosjektet.

LES OGSÅ:

På bildet over har du det som vistnok skal være Amazon Kindle. E-bokleseren er utstyrt med en skjerm på hele 6-tommer og oppløsning på 800 x 600 punkter. Dette burde gjøre den ekstremt behagelig å lese store mengder tekst på.

Elektronisk blekk?

Skjermteknologien er sannsynligvis av typen e-ink, som går ut på at enheten kun bruker strøm når du blar fra en side til en annen. I tillegg skal det ikke by på problemer å lese på skjermen selv i sterkt sollys.

Annet snadder vi kan forvente oss (dersom det viser seg at ryktene stemmer), er blant annet et innebygd minne på 256 MB, et skrollehjul som lar deg bla raskt nedover sidene, en mini USB-port, inngang til hodetelefoner og støtte for SD-minnekort.

Dimensjonene på e-bokleseren skal være 134,5 x 190 x 18 millimeter og vekten 289 gram.

Du kan overføre e-bøker til og fra enheten ved hjelp av USB 2.0. En EVDO/CDMA-forbindelse er også på plass, noe som åpner for at du kan laste ned bøker over nettet.

Noe for lestehesten

Ting kan tyde på at e-boklesere er på full fart inn på markedet igjen. For ikke lenge siden kom Sony med sin Reader. Konseptet er egentlig ganske så genialt med tanke på at du ved hjelp av en liten duppeditt kan ta med deg halve bokhylla på ferietur uten å fylle opp sekken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden dette er en god gammeldags lekkasje er verken pris eller tilgjengelighet kjent. Vi venter spent på bekreftelse fra Amazon...

Kilde: digi, engadget