Nissan finner opp fargen på ny

Nissan finner opp fargen på ny

Hvis japanerne gjør alt riktig kan du snart skifte farge på bilen på et blunk ...

Publisert

En periode var det veldig in å kjøpe småbiler som Volkswagen Polo i knallsterke neonfarger. En periode, altså. Grønne og gule, for eksempel.

Hvordan tror du de bileierne har det i dag? Ligger de i et hjørne og skjelver mens de mumler fargekoder fra Jernias malingplansjer? Sannsynligvis. Hvis Nissan holder løftene sine vil slike fargekatastrofer bli liggende gjenglemt i kjelleren der vi stuet bort åttitallet.

Humørsvingninger.

Den japanske bilkjempen ser i disse dager på muligheten for å utvikle et slags selvhjelpssystem for billakk, som rett og slett kan skifte farge i forhold til bileierens (eller passasjerenes) humør - eller i forhold til bankranerens akutte behov for et sceneskifte midt i en politijakt.

Tanken er at du ved hjelp av svitsj på dashbordet umiddelbart skal kunne gå fra for eksempel rød til svart bil, og uten at David Copperfield er involvert i prosessen. Det er lakken selv som skifter farge, og dette kan Nissan gjøre fordi lakken består av en spesiell polymerbasert blanding som også inneholder en rekke bittesmå jernoksidpartikler.

Spent forhold.

Avstanden mellom partiklene kan manipuleres ved hjelp av elektrisk spenning, og det er denne avstanden som bestemmer hvilken farge bilen din har akkurat nå. Og . Og ... nå!.

Denne fargeforvirringen vil by på ufordringer for andre enn politiet, for hvilken bilfarge skal du egentlig oppgi i vognkortet? Og vil småbarn svime av på grunn av den elektriske spenningen som finnes i lakken?

Sannsynligvis ikke.

Kilde: Mobilemag

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer