Én linje for nesten alt

Én linje for nesten alt

Individualisme i stua er ut.

Publisert

Før Sky Channel, mat-TV og realityserier tok over det ærverdige fjernsynsapparatet, det som ble brukt til utdannelse av nasjonen og til knusktørre debattprogrammer, sendte NRK en fantastisk pause-animasjonsserie med en hvit strekfigur på skiftende fargebakgrunn.

Her er Streken gjort om til møbel, og det ser jo smått fantastisk ut, det også.

Har det meste.

Den lange, ubrutte linja på bildet over inneholder et lite arbeidsbord, kleshenger, bokhylle, vinstativ, CD-rack, TV-stativ og en lampe, og utgjør første kreasjon i designer Aykut Erols "Line"-møbelsystem.

De oppvakte har allerede sett at systemets mest distinkte trekk er linja, og at linja i prinsippet aldri stopper. Det er mulig å tenke seg en stue eller et kontor bestående bare av linjemøbler, samtidig som det er mulig å tenke seg at personen som bor i en slik stue går fra vettet i løpet av en uke i rein kjedsomhet.

Design på sitt mest rendyrkede, med andre ord, og kanskje mest et produkt for interiørmagasiner enn for folkelige hjem med strier på veggene og peis og stresslesstol.

Men tøft å se på, altså, for all del.

For de som ikke husker Streken - her er han:

Kilde: Yanko

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer