Musikk med moduler

Noen vil si at musikk laget av barn allerede dominerer hit-listene, så trenger vi egentlig mer av det? Ja. Si hei til Reactable.

Det er den enkleste sak i verden å finne fram gamle kasseroller, stekepanner, eggdelere og sølvbestikket du aldri bruker, før du hamrer løs med en følsomhet som får selv hardbarka, usentimentale krigsveteraner til å grine.

LES OGSÅ:

Det kan være de griner fordi lydene minner om en februar-dag i en skyttergrav oppi Hedmarken, men en ekte kunstner tar ikke hensyn til slikt.

Genialt bord.

Reactable er et fantastisk, nytt instrument som på mange måter følger opp prinsippene fra eksempelet over. Musikkinstrumentet består av et gjennomsiktig bord, der man kan plassere ulike moduler for å manipulere og generere lyd.

Instrumentet, som er utviklet ved Universitetet Pompey Fabra i Barcelona, bruker en projektor som lyser gjennom bordet til å visualisere hva som skjer, slik at du for eksempel kan se pulshastigheten fra en lydmodul til en annen.

Legg til og spill.

Hvis du synes instrumentet ditt behøver et filter som kan luke ut de høyfrekvente tonene, legger du simpelthen en filterblokk på bordet. Vri på den, og du vil høre at filteret for eksempel kutter mer og mer, eller mindre og mindre, av de høye frekvensene.

Du kan naturligvis spille på instrumentet i total ensomhet, men det blir mye morsommere hvis en andre eller tredje person også får delta - enten ved å befinne seg i samme rommet som deg, eller ved at vedkommende har et annet bord et helt annet sted i verden. Reactable-bordene kan nemlig kobles sammen via nettverk, så når dette slår an som kombinert middagsbord og musikkinstrument kan halve verden jamme sammen rett etter at siste kjøttbiten er svelget unna.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trykk på videoen under for å se det utrolige instrumentet i aksjon!Kilde: Gizmag