Mobilen som er helt Texas

Liten, men stor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er dette noe vits, da?

LES OGSÅ:

Eh, ja. Hvordan skal du ellers kunne blåse opp videoene du mobil-filmet på Roskilde-festivalen slik at hele klassen kan se dem samtidig?

Liten og lett.

Texas Instruments (TI) er et navn mange forbinder med skremmende store kalkulatorer fra videregående, med så mange uforståelige tegn på fronten at analfabetisme framstår som et fristende alternativ til generell studiekompetanse.

TI lager fortsatt kalkulatorer, men de gjør også mye annet - som å lage mikroskopisk små DLP-projektorer.

Møter veggen.

Den såkalte pico-projektoren har plass til tre lasere, en DLP-chip og strømforsyning, og måler bare 3.8 centimeter i lengderetningen. Det gjør blant annet at den kan brukes i mobiltelefoner, slik prototypebildet over viser.

Ifølge skrytemeldingene fra TI skal en kunne projisere et DVD-liknende bilde på veggen i A4-størrelse, nærmere bestemt 640x240 piksler, noe som høres litt for svakt ut til at en orker å se så mye mer enn en YouTube-snutt eller tre.

Strøm?

Likevel, chipen i pico-projektoren skal være kraftig nok til å kunne sende bildet videre til en vanlig bredformat-TV, så potensialet bør være stort nok. Det er helt sikkert også strømforbruket, og noen bør legge både hjerne- og battericeller i vann for å komme opp med mobilbatterier som takler belastningen.

Lysstyrken på bildesignalet skal være kraftig nok til å kunne brukes i lysfylte lokaler, selv om juli-sol inn stuevinduet nok blir i drøyeste laget.

Ifølge britiske T3 kan en forvente de første DLP-projektor-mobilene i butikkene neste år. Forvent de første sex-videoene projisert på togvogn-veggen for moro skyld av fnisete tenåringer uka etter.

Kilde: T3