Maskinfotball

Kan tyskernes fotballandslag endelig ha fått sitt motstykke på datamaskinsida?

Fotball-VM er over, men det betyr bare et en enten fortsetter å følge favorittlaget sitt i norsk eliteserie, eller, hvis du er helt hekta, favorittlaget ditt i norsk sjuendedivisjon, eller så begynner du å varme forsiktig opp til det engelske Premier League-avsparket lørdag den 19. august.

LES OGSÅ:

Smart idiot.

Det er uvisst om modderen, Dave Williams, av denne fantastiske PCen er ihuga fotballidiot, men han ble utfordret av deleprodusenten Foxconn til å skvise nok deler inn i fotballen (og skoene) til at resulatet ble en fullt fungerende maskin.

Hovedkortet består av et 12x12 centimeter stort 1GHz NANO-ITX-brett, som i tillegg er lavt nok til ikke å stjele all plassen på innsida av ballen. To små chassis holder på plass de viktigste delene av oppsettet - ett til det vifteavkjølte hovedkortet og ett til IDE-harddisken.

Blærete.

En av de største utfordringene var å få ballen til å framstå som oppblåst etter å ha tatt ut blæra og stappet inn harddisk, hovedkort og alt det andre som er nødvendig for å få en fullverdig PC. Det ble låst ved å pøse på med skum rundt de små chassisene, som så ble stående i et døgn for å stivne.

Resultatet er en fotball som ser akkurat like symmetrisk ut som det runde hodet til Roberto Carlos, men som ville gitt deg brukne bein i vrista hvis du forsøkte å klemme den i krysset.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På-knappen er som seg hør og bør festet til undersiden av en fotballsko, som også inneholder strømforsyningen.

Klikk her for å lese en grundig beskrivelse av hvordan Williams gikk fram for å sette sammen det som må være en av de mest unike, modifiserte PCen på denne siden av årtusenet.

Du finner store bilder av både det ferdige og uferdige prosjektet ved å klikke til venstre.