Denne lysbryteren skal gjøre deg mer bevisst på strømforbruket.  Foto: core77.com
Denne lysbryteren skal gjøre deg mer bevisst på strømforbruket. Foto: core77.comVis mer

Lysbryter med feedback

Sier i fra hvor mye strøm du bruker.

Du kan fortelle noen til de blir blå i ansiktet at de må bli litt mer miljøbevisste.

LES OGSÅ:

Men det er med de miljøbevisste som med slankerne; den nye vanen varer en uke, før det er tilbake i gamle spor igjen. du for eksempel ha lyspæra i stua på full styrke? En nyutviklet lysbryter vil si i fra når du bruker for mye strøm.

Innebygdt bremsekloss.

Den smarte lysbryteren, SmartSwitch, er utviklet av Peter Russo og Brendan Wypich ved Stanford University. Og den er utstyrt med en innebygd bremsekloss som vil gi deg taktil feedback på hvor mye energi som brukes når du vrir.

Jo hardere motstand, jo mer energi vil gå til spille.

Les også: Adapteret som sparer strøm for deg

Kan tilpasses.

Den skal være koblet til strømnettverket i hjemmet, og den skal kunne tilpasses til å reflektere husholdspesifikke og energisparende mål.

Hvis det totale energiforbruket i huset er lavt, så vil bryteren være enkel å vri. Men hvis forbruket er stort, vil bremseklossen sørge for at du må bruke mer muskelkraft for å vri om bryteren.

Les også: Vifta som sprer varmen

Tanken bak den taktile feedbacken er at den skal få deg til å tenke over om du virkelig ønsker å bruke så mye strøm. Den vil ikke hindre deg fra å skru på lyset, men i stedet passivt oppfordre deg til å bli mer bevisst på forbruket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: core77.com