Lys opp din egen sykkelbane

Lei av å risikere livet på tohjuling? Smart laserstråle kan være redningen.

Syklister og bilister har ikke det mest lidenskapelige forholdet til hverandre. Mens syklistene trosser alt som heter trafikkregler – de vingler mellom å følge bilene og fottrafikantenes trafikklys – så synes bilistene på sin side at syklistene bare er i veien (bokstavelig talt).

LES OGSÅ:

Igjen og igjen ender det med at en og annen syklist går med hvert eneste år. De blir tatt med døra eller ender i støtfangeren og blir til det vi ikke har noe særlig godt norsk ord for: roadkill.

Sykkelfelt.

En av årsakene til at syklistene stadig kommer i klem med bilene, er jo også fordi egne sykkelbaner er så godt som fraværende langs norske veier.

Løsningen kan være å montere Light Lane på sykkelen din. Foreløpig befinner ideen seg kun på konseptplanet, men ideen går ut på at laseren skal tegne opp din egen sykkelbane.

Bilistene som kommer bak deg, vil derfor se deg skjermet mellom to røde laserstriper, i tillegg til et oppklarende bilde av en syklist. Det skulle med andre ord bli enklere for bilistene og holde litt ekstra avstand fra deg.

Om dette vil fungere i praksis, eller om det bare vil tenne bilistene enda mer (se for deg mange sånne, kryssende laserlys foran deg når du er ute og kjører), er jo et annet spørsmål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: good.is