Linsemus

Musa som styres ved hjelp av øyebevegelsene dine.

Ei mus formet som ei linse, som styres ved hjelp av blikket ditt – det høres kanskje ut som en ide langt utenfor synsfeltet? Og ja, dessverre. Denne musa er fortsatt bare et konsept.

LES OGSÅ:

Men ideen er god, bare tanken på å kunne ha begge hendende fri foran skjermen, slippe museskader osv. Ja, denne skulle vi veldig gjerne fått øyet på.

Som vanlig linse.

Konseptet går ut på at musa skal festes som ei linse til øyet, og at den skal være utstyrt med sensorer som reagerer på dine øyebevegelser. Disse signalene skal igjen overføres trådløst til datamaskinen.

Teoretisk sett skal altså dette kunne gi deg fullstendig kontroll over musepekeren. (Og to raske blunk vil kanskje fungere som dobbeltklikk?)

Ideen ble i utgangspunktet laget med tanke på de som ikke kan bruke hendene sine, men for alle oss andre (enten det skyldes musekader, eller bare latskap), så vil nok også denne være midt i blikket blinken.

Det gjenstår å se om linsemusa noen gang blir å se på markedet, kanskje blir den det en gang rundt år to tusen og hundre?

Kilde: yankodesign.com