Lincoln er født på ny

Denne bilen utgjør nok et bidrag til tror det ikke før du ser det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abraham Lincoln var en USAs mest berømte presidenter, men selv han ville fått problemer med å opprettholde selvbildet i møte med denne utrolige, modifiserte 1993-modellen av en Lincoln Mark VIII.

LES OGSÅ:

Fra utsiden ser den for så vidt normal ut - helt til noen bestemmer seg for å åpne dørene.

Forsvinningsnummer.

Dette er nemlig så langt du kan komme fra en vanlig dør, og det er til og med milevis fra Lamborghinis berømte vingedører.

Det første du legger merke til på videoen under er at dørene mangler håndtak. Det er fordi du ikke trenger dem. Dørene åpnes nemlig ved å gli rett ned, før de pakkes sammen ved hjelp av smart, patentert teknologi mellom understellet og interiøret på bilen.

Dermed er hele siden på bilen frigjort, slik at selv enorme bodybuildere og personer med rare utvekster uhindret kan komme seg inn i dette unike kjøretøyet.

På eBay.

Bilen er laget i ett eksemplar av Joalto Design, og hvis du kjenner sterke vibrasjoner fra lommeboka akkurat nå er det fordi den kan kjøpes på eBay. Prisen er i skrivende stund oppe i 19 000 dollar (rundt 110 000 kroner), men reserven er fortsatt ikke nådd.

Det mildt sagt uvanlige designet skal angivelig ha blitt uviklet ut fra de begrensningene en bilist møter i såkalt urbane miljø, som for eksempel å parkere en og en halv centimeter fra andre biler. Vi tror den ble utviklet for å skryte til naboer, venner og kjente, men det tror vi forsåvidt om det meste.

Passasjergleder.

Er du føreren av bilen bør du derimot forberede deg på en nedtur som ikke involverer døra. Glidemekanismen fungerer bare på passasjersiden, uvisst av hvilken grunn.

Hvis du interessert i en inngående teknisk beskrivelse av teknologien som blir brukt kan du lese én av de fire patentsøknadene som Joalto har utarbeidet her.

Kilde: Gizmodo