Klikk klakk kakerlakk

Fremtiden er her, på sett og vis. Hvis du tenker etter er den mye skumlere enn du tror, fordi den kanskje ikke involverer deg.

Mens du står foran komfyren og lurer på om det blir nudler eller en sju-retter på restaurant, og kanskje kjenner at det stikker litt i det stedet av hodet hvor bekymringer blir til fordi George W. Bush kan sørge for at alt en dag tar slutt, står kakerlakkene klare til å steppe inn og overta heile driden den dagen ordforrådet til W. begrenser seg til et kort og konsist I said, push the button..

LES OGSÅ:

Idéhistorisk.

Amerikanske Garnet Hertz er en meget velutdannet, oppfinnsom og filosofisk anlagt type, som med dette robot-prosjektet forsøker å fortelle litt om den menneskelige tilstanden. Eller rettere, tilstanden etter at mennesket er borte.

Roboten er, som videoen nedenfor viser, enkel nok i prinsippet. En madagaskar-kakerlakk settes på toppen av en modifisert trackball, som igjen kontrollerer en trehjulet robot ved hjelp av rent instinkt.

Et knøttlite kamera er festet på ryggen til det lille skadedyret, ikke som en takk for sist fordi kakerlakkvennene hjemsøkte kjøkkenet til Hertz, men for å undersøke hvordan en post-human etter Bomben vil se ut.

Kakerlakken er det nye mennesket.

Som Hertz selv sier det i en prat med Gizmodo:

- Dette var et ganske enkelt prosjekt som simpelthen begynte med at jeg tenkte på begrepet "post-humanisme". Jeg tenkte helt bokstavelig at insekter, spesielt kakerlakker, var gode post-humanister: Etter at vi har drept hverandre gjennom krigen mot terrorisme (eller et annet korstog), vil organismer som kakerlakker være gode etterfølgere til menneskene. Prosjektet (med roboten og kakerlakken) var i hovedsak et forsøk på å lage en liten forbindelse mellom mennesker, ikke-mennesker, og begrepet post-menneskelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt vi kan si etter en slik tirade er: Jamen, se da! Se kakerlakken! Se hvordan den løper med de ekle beina sine og får roboten til å bevege seg! Se da, mann!

Vi er enkle typer.

Trykk PLAY under for å forstå hvorfor også du er en ganske enkel type.Les om flere utrolige dingser her!